fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasta brokułowo-orzechowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca975edf9-9ae8-4d30-a0f8-d1da634ea17a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta brokułowo-orzechowa

Przygotowanie

  • Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-5 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Do blendera wkładamy brokuły, dodajemy masło i dokładnie blendujemy
  • Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do pasty
  • Do pasty dodajemy przyprawy i całość mieszamy
  • Pastę możemy podawać jako dodatek do kanapek

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia past.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Brokuł (200 g)
  • Masło orzechowe (z samych orzechów) (60 g)
  • Szczypiorek (15 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Tortilla kukurydziana

Do miski wsypujemy mąkę, sól oraz wlewamy wodę i wyrabiamy ciasto (w razie potrzeby dolewamy więcej wody) Z uzyskanego ciasta odrywamy kawałki, a następnie rozwałkowujemy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy placki i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Chleb z kminkiem i chili

Zmiksować jaja, olej i sól. Przesiać mąkę z sodą i papryczką chili. Połączyć wszystkie składniki razem, miksując dokładnie tak, aby nie było żadnych grudek. Na końcu wsypać nasiona kminku. Wylewamy ciasto do natłuszczonej foremki (ok….

WIĘCEJ >

Krem śliwkowy z cynamonem

Śliwki kroimy w kostkę, przenosimy do miski, zalewamy sokiem z pomarańczy i odstawiamy na ok. 20 minut Na suchej patelni prażymy płatki migdałowe Jabłka obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki do osobnej miski i skrapiamy…

WIĘCEJ >

Razowe bułki z sezamem

Tłuszcz (masło) wkładamy do miski, a następnie do mikrofalówki i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól i mieszamy, a następnie pośrodku formujemy zagłębienie Dodajemy ciepłą wodę (1/6 ilości), cukier…

WIĘCEJ >