Pieczone warzywa
Pieczone warzywa
Przygotowanie
- Dynię kroimy na kawałki, usuwamy pestki
- Patisona obieramy, kroimy na kawałki i usuwamy pestki
- Marchew obieramy i kroimy w plastry
- Obieramy czosnek
- Warzywa układamy na blaszce do pieczenia
- Lekko solimy i pieprzymy
- Pieczemy w 200 st.C przez 20 min
Autor
Lista składników
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Gryczanka z mlekiem roślinnym z owocami, z orzechami włoskimi i z miętą
Kaszę gryczaną gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy owoce, posypujemy listkami mięty i posiekanymi orzechami włoskimi Podajemy
WIĘCEJ >Pasta z pora i orzechów włoskich
Posiekanego pora mieszamy z pokrojonym czosnkiem Dusimy z odrobiną wody do miękkości Studzimy Przekładamy do blendera i miksujemy z orzechami włoskimi oraz posiekaną kolendrą Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
WIĘCEJ >Truskawki przekładane czekoladowym musem
Daktyle zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez około 15 minut. Awokado obieramy ze skórki. Do kielicha blendera wrzucamy po kolei namoczone daktyle, karob, śmietankę kokosową (tylko ściętą część, która wydzieliła się po 24h stania w lodówce)…
WIĘCEJ >Kiełbasa smażona z warzywami korzeniowymi i cebulą
Marchew, pietruszkę, seler, cebulę obrać Przekroić na pół wzdłuż i pociąć w paski Kiełbasę ponacinać nożem na skos Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu Wrzucamy kiełbasę i smażymy z każdej strony na średnim ogniu Kiełbasę przekładamy…
WIĘCEJ >