fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony łosoś z fasolką szparagową

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-10
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczony łosoś z fasolką szparagową

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy rybę, skrapiamy sokiem z cytryny oraz tłuszczem i nacieramy przyprawami
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
  • Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Koper siekamy
  • Na talerz kładziemy rybę, którą posypujemy koprem, obok nakładamy komosę i fasolkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia łososia.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola szparagowa żółta (świeża) (200 g)
  • Łosoś dziki (świeży) (180 g)
  • Komosa ryżowa biała (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z cytryny (6 ml)
  • Koper (świeży) (3 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Aromatyczne pieczone warzywa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dynię, marchewki i pietruszkę obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do miski Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy na pół i przenosimy do miski z warzywami Dolewamy tłuszcz i dokładnie…

WIĘCEJ >

Gruszki duszone w sosie kokosowo-waniliowym z sorbetem truskawkowym

Gruszki: Wycisnąć sok z cytryny i przelać przez sitko (żeby nie było pestek) Laskę waniliową przekroić wzdłuż na pół Gruszki obrać, przekroić na pół, wydłubać pestki i ogonek Gotujemy gruszki na parze, jeśli nie mamy…

WIĘCEJ >

Bananowo-kokosowe placuszki bez mąki i cukru

Banany ugniatamy widelcem na gładką masę, dodajemy jajka, wiórki kokosowe, cynamon i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. Na końcu dodajemy borówki.  Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i za pomocą łyżki formujemy na patelni placuszki. Smażymy…

WIĘCEJ >

Curry z kalafiorem i cieciorką

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 godziny) Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek…

WIĘCEJ >