fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony łosoś z fasolką szparagową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9f082ddc-cd89-44a7-b63d-37cd547e43b7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczony łosoś z fasolką szparagową

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy rybę, skrapiamy sokiem z cytryny oraz tłuszczem i nacieramy przyprawami
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
  • Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Koper siekamy
  • Na talerz kładziemy rybę, którą posypujemy koprem, obok nakładamy komosę i fasolkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia łososia.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola szparagowa żółta (świeża) (200 g)
  • Łosoś dziki (świeży) (180 g)
  • Komosa ryżowa biała (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z cytryny (6 ml)
  • Koper (świeży) (3 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Duszona wołowina z imbirem

Mięso kroimy w grubą kostkę i przenosimy do miski Dolewamy sos, dodajemy przyprawy (pieprz) i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i odstawiamy na ok. 30 minut Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy…

WIĘCEJ >

Pieczony kurczak z ziołami

Mięso wyciągamy z lodówki i odkładamy na ok. 30 minut Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Na piersi kurczaka oddzielamy delikatnie palcami skórę od mięsa, nie rwąc skóry Do miski wkładamy…

WIĘCEJ >

Spaghetti z warzyw z łososiem (z bulionem mięsnym)

Łososia kroimy w paski Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Marchewkę, pietruszkę i cukinię przepuszczamy przez spiromat (jeśli nie mamy spiromatu – kroimy warzywa wzdłuż na plastry, a następnie wzdłuż na paski) Cebulę i czosnek…

WIĘCEJ >

Pieczony łosoś

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Rybę solimy z każdej strony, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do naczynia żaroodpornego Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut

WIĘCEJ >