fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczony łosoś z fasolką szparagową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9f082ddc-cd89-44a7-b63d-37cd547e43b7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczony łosoś z fasolką szparagową

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy rybę, skrapiamy sokiem z cytryny oraz tłuszczem i nacieramy przyprawami
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
  • Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Koper siekamy
  • Na talerz kładziemy rybę, którą posypujemy koprem, obok nakładamy komosę i fasolkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia łososia.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola szparagowa żółta (świeża) (200 g)
  • Łosoś dziki (świeży) (180 g)
  • Komosa ryżowa biała (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Koper (świeży) (3 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Tagine z kurczaka i daktyli

Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz przyprawy (kmin i imbir) i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i wsadzamy do lodówki na ok. 30 minut Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy…

WIĘCEJ >

Makaron z masłem i groszkiem

Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie (jeśli sól jest dodana w składnikach) wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Na patelni rozpuszczamy tłuszcz Wrzucamy makaron, groszek oraz dodajemy przyprawy (jeśli są dodane w składnikach) i…

WIĘCEJ >

Bataty z syropem klonowym

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Bataty obieramy, kroimy na kawałki i układamy w naczyniu żaroodpornym Następnie posypujemy bataty czosnkiem, skrapiamy tłuszczem i wlewamy bulion Naczynie żaroodporne…

WIĘCEJ >

Grillowane owoce

Gruszki i jabłka umyć pod bieżącą wodą Pokroić w plastry Ananasa obrać ze skóry Pokroić w plastry i ze środka wyciąć zdrewniały środek Przekroić plastry na połówki Na patelni rozgrzać tłuszcz Grillujemy pokrojone owoce z…

WIĘCEJ >