Pieczywo chrupkie z masłem
Pieczywo chrupkie z masłem
Przygotowanie
- Kromki pieczywa smarujemy masłem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Pieczywo możesz podawać z różnymi, ulubionymi dodatkami np. z serkiem twarogowym i szczypiorkiem.
Autor
Lista składników
- Pieczywo chrupkie (26 g)
- Prawdziwe masło (7 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i mięsem
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy pestki Następnie nacinamy cukinię dookoła na ok. 2 mm od brzegu, wyciągamy miąższ na deskę i drobno siekamy Cukinię wkładamy do…
WIĘCEJ >Lekkie i smaczne cheeseburgery
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy czosnek oraz przyprawy (zioła prowansalskie) i smażymy przez ok. 1 minutę Zawartość patelni przenosimy do…
WIĘCEJ >Sałatka z ciecierzycą i ziołami
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15-20 minut (ziemniaki powinny być miękkie, lecz nadal zwarte) Cebulę obieramy, kroimy w piórka i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy…
WIĘCEJ >Gryczanka z mlekiem roślinnym i z nasionami słonecznika
Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Posypujemy nasionami słonecznika
WIĘCEJ >