fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczywo czosnkowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczywo czosnkowe

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i siekamy
  • Na patelni rozpuszczamy tłuszcz (powinien być płynny, ale nie gorący)
  • Dodajemy czosnek i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Kromki chleba smarujemy masą czosnkową, kładziemy ser i układamy na papier
  • Blachę wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 10 minut (do momentu, aż kromki się zarumienią)

Rady dietetyka

Jeżeli chcesz wykonać chleb samodzielnie (co polecamy), wejdź w przepis powiązany. Ilość kromek pieczywa w 1 porcji jest kwestią indywidualną (zwykle są to 2 kromki).

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chleb gryczany (na drożdżach) (100 g)
  • Ser żółty (60 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kruche ciasto z owocami

Ciasto kruche Mąkę (185 g) skrobię i sodę przesiewamy i odkładamy W misie miksera umieszczamy masło (120 g) i słodzidło (105 g) Ucieramy do powstania jasnej i puszystej masy maślanej Dodajemy jajka, jedno po drugim,…

WIĘCEJ >

Pesto z buraków

Buraki kroimy na małe kawałki, czosnek siekamy. Pestki słonecznika prażymy na suchej, gorącej patelni, aby nabrały koloru i chrupkości. Buraki, pestki, bazylię, czosnek i oliwę miksujemy blenderem na gładką masę, doprawiamy solą i sokiem z…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym z owocami i z migdałami

Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone owoce, posypujemy posiekanymi migdałami Dekorujemy listkami świeżej melisy (opcjonalnie) i podajemy

WIĘCEJ >

Zupa krem z dyni z serem guayerre

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Ser trzemy na…

WIĘCEJ >