fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczywo czosnkowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczywo czosnkowe

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i siekamy
  • Na patelni rozpuszczamy tłuszcz (powinien być płynny, ale nie gorący)
  • Dodajemy czosnek i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Kromki chleba smarujemy masą czosnkową, kładziemy ser i układamy na papier
  • Blachę wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 10 minut (do momentu, aż kromki się zarumienią)

Rady dietetyka

Jeżeli chcesz wykonać chleb samodzielnie (co polecamy), wejdź w przepis powiązany. Ilość kromek pieczywa w 1 porcji jest kwestią indywidualną (zwykle są to 2 kromki).

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chleb gryczany (na drożdżach) (100 g)
  • Ser żółty (60 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki z cielęciny z boczkiem i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Chorizo z marchewką

Marchewkę obieramy ‘na makaron’ przy pomocy obieraczki do warzywa Na patelni układamy plastry chorizo i wytapiamy z nich tłuszcz Do kiełbasy dodajemy makaron marchewkowy oraz masło Smażymy przez 5 minut

WIĘCEJ >

Salsa pomidorowa

Pomidorki myjemy i kroimy w ćwiartki Dodajemy posiekane zioła, szczyptę soli, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą

WIĘCEJ >

Pieczone jabłka nadziewane gotowana wątróbką z gruszkami

Wątróbkę wkładamy do małego garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Gruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w kostkę Wątróbkę przekładamy z garnka do naczynia w którym będziemy miksować Dodajemy pokrojoną…

WIĘCEJ >