fbpx
logo
Szukaj
open close

Pikantne bomby tłuszczowe z czekoladą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7b57f545-da51-4bfd-925d-4c1cde259a58
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pikantne bomby tłuszczowe z czekoladą

Przygotowanie

  • Foremkę na muffiny wykładamy papierowymi wkładkami na muffiny
  • Do rondla wrzucamy wszystkie składniki, stawiamy rondel na kuchenkę i podgrzewamy do momentu, aż tłuszcz się rozpuści i całość dokładnie mieszamy
  • Mieszankę przenosimy do papierowych wkładek i wkładamy foremkę do lodówki na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 bomby.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów z czekoladą.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Olej kokosowy nierafinowany (165 g)
  • Masło migdałowe (100 g)
  • Kakao w proszku (25 g)
  • Syrop klonowy (2.5 g)
  • Chili w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Lodówka, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Tarta z czekoladą

Herbatniki wsypujemy do plastikowej torebki i drobno kruszymy Do rondla wkładamy połowę tłuszczu i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści (…)

WIĘCEJ >

Pudding ryżowy z czekoladą

Ryż wysypujemy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą do momentu, aż woda będzie przejrzysta Następnie ryż odsączamy i (…)

WIĘCEJ >

Owocowe całuski z czekoladą

Jabłko obieramy, usuwamy pestki i kroimy na ćwiartki Banana obieramy i kroimy w grube, skośne plastry Kawałki owoców smarujemy sokiem (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka z czekoladą i orzechami pekan

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę smarujemy tłuszczem Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski, tak aby (…)

WIĘCEJ >

Ciasto pomarańczowe z czekoladą

Ciasto: Piekarnik ustawiamy na 190 st. C Pomarańcze myjemy szczoteczką pod bieżącą wodą Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy (…)

WIĘCEJ >