fbpx
logo
Szukaj
open close

Pikantne bomby tłuszczowe z czekoladą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7b57f545-da51-4bfd-925d-4c1cde259a58
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pikantne bomby tłuszczowe z czekoladą

Przygotowanie

  • Foremkę na muffiny wykładamy papierowymi wkładkami na muffiny
  • Do rondla wrzucamy wszystkie składniki, stawiamy rondel na kuchenkę i podgrzewamy do momentu, aż tłuszcz się rozpuści i całość dokładnie mieszamy
  • Mieszankę przenosimy do papierowych wkładek i wkładamy foremkę do lodówki na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 bomby.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów z czekoladą.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Olej kokosowy nierafinowany (165 g)
  • Masło migdałowe (100 g)
  • Kakao w proszku (25 g)
  • Syrop klonowy (2.5 g)
  • Chili w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Lodówka, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Paluchy kokosowe

Wszystkie składniki mieszamy razem i odstawiamy na kilka minut Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Formujemy podłużne „bułki” lub „paluchy”, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 40 minut lub…

WIĘCEJ >

Bomby tłuszczowe z borówkami

Tłuszcz i ser powinien mieć temp. pokojową Borówki zgniatamy widelcem Formę na muffiny wykładamy papierowymi wkładkami Do miski wkładamy tłuszcz oraz ser i dokładnie mieszamy Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy do momentu połączenia…

WIĘCEJ >

Gofry śniadaniowe

Wszystkie składniki mieszamy rózgą (masło musimy lekko podgrzać, aby było płynne). Do rozgrzanej gofrowincy wlewamy równomiernie ciasto i pieczemy do zarumienienia (ok. 5 minut). Podajemy z ulubionymi dodatkami (np. z plastrami pokrojonego pomidora).

WIĘCEJ >

Grillowane owoce

Gruszki i jabłka umyć pod bieżącą wodą Pokroić w plastry Ananasa obrać ze skóry Pokroić w plastry i ze środka wyciąć zdrewniały środek Przekroić plastry na połówki Na patelni rozgrzać tłuszcz Grillujemy pokrojone owoce z…

WIĘCEJ >