fbpx
logo
Szukaj
open close

Ragout wołowe z makaronem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd8187b42-c3b5-43c7-91d8-72f4152c271e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ragout wołowe z makaronem

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Mięso kroimy w kostkę
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy przyprawy (liść laurowy i cynamon) oraz zieleninę i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy pomidory, dolewamy wino i zagotowujemy
  • Dodajemy mięso i mieszamy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 1 godz.
  • Po tym czasie ściągamy pokrywkę, zwiększamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Dodajemy przyprawy (pieprz), mieszamy i odstawiamy
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Na wrzątek wrzucamy płaty lasagne i gotujemy przez kilka minut, tak aby lekko zmiękły
  • Następnie makaron wyciągamy łyżką cedzakową z rondla i kroimy w paski o grubości ok. 2 cm
  • Z powrotem wrzucamy makaron na wrzącą wodę i gotujemy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż wypłyną na wierzch)
  • Makron odcedzamy, nakładamy na talerze i podajemy z ragout

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Możesz użyć dowolnego, ulubionego makaronu.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (500 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Makaron Lasagne (300 g)
  • Wino czerwone wytrawne (200 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Cynamon – laska (3 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Meksykańska zapiekanka z fasolą

Paprykę kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Czosnek obieramy i drobno siekamy Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy paprykę, cebulę…

WIĘCEJ >

Makaron z dwoma serami

Ser żółty kroimy w cienkie paski Parmezan ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Szynkę drobno kroimy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Do rondla wlewamy mleko i…

WIĘCEJ >

Smoothie z sałaty i natki pietruszki

Jabłko oraz banana obieramy i kroimy na kawałki Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolitą konsystencję

WIĘCEJ >

Steki z papryką chili i kuskusem

Czosnek obieramy i drobno siekamy Chili drobno siekamy Mięso wkładamy do miski, dodajemy czosnek, chili, tłuszcz (oliwę) oraz ocet i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz….

WIĘCEJ >