fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryba w ziołach i parmezanie

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-242
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryba w ziołach i parmezanie

Przygotowanie

  • Rybę oczyszczamy ze skóry i ości
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy tłuszczem
  • Do miski wsypujemy mąkę
  • Do drugiej miski wlewamy białka i ubijamy na pianę, następnie dodajemy sos chili i mieszamy
  • Do trzeciej ścieramy ser na drobnych oczkach tarki, dodajemy skórkę z cytryny, bułkę tartą oraz przyprawy (oregano) i mieszamy
  • Rybę panierujemy w kolejności podanych misek i układamy na papierze
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • Po tym czasie obracamy rybę na drugą stronę i pieczemy jeszcze przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybą.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Mąka pszenna (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Jajo białko (62 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Sos chili (słodki) (10 g)
  • Oregano suszone (3 g)
  • Cytryna – skórka (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki z kolorową sałatką

Mięso kroimy w większą kostkę Do miski wlewamy tłuszcz, 2/3 ilości soku z cytryny i sos sojowy, dodajemy zieleninę (tymianek) i mieszamy Dodajemy mięso i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty…

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Cukinię kroimy w paski lub kostkę Paprykę kroimy w paski Pomidora kroimy w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek, obieramy i kroimy w kostkę Świeże oregano siekamy nożem…

WIĘCEJ >

Kociołek z dynią i karkówką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C Dynię obieramy i kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm x 2 cm Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Mięso kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w…

WIĘCEJ >

Roladki z cukinii faszerowane wędzonym łososiem i twarożkiem słonecznikowym na marynowanych burakach z sosem z granatów

Twarożek Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3-4 min na…

WIĘCEJ >