fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryba w ziołach i parmezanie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc83d6e05-ac3f-424f-b569-45e0de085d2a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryba w ziołach i parmezanie

Przygotowanie

  • Rybę oczyszczamy ze skóry i ości
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy tłuszczem
  • Do miski wsypujemy mąkę
  • Do drugiej miski wlewamy białka i ubijamy na pianę, następnie dodajemy sos chili i mieszamy
  • Do trzeciej ścieramy ser na drobnych oczkach tarki, dodajemy skórkę z cytryny, bułkę tartą oraz przyprawy (oregano) i mieszamy
  • Rybę panierujemy w kolejności podanych misek i układamy na papierze
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • Po tym czasie obracamy rybę na drugą stronę i pieczemy jeszcze przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybą.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Mąka orkiszowa (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Jajo białko (62 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Sos chili (słodki) (10 g)
  • Oregano suszone (3 g)
  • Cytryna – skórka (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka śledziowo – buraczkowa

Ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce na cienkich oczkach Cebulę obrać i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Dodać cebulę, zasmażać 3 min Przesmażoną cebulę przełożyć do miski z tartymi burakami Dodać ocet jabłkowy,…

WIĘCEJ >

Wegański rosół

Obieramy warzywa. Nastawiamy wodę, dodajemy nieco soli, ale jeszcze nie całość. Dodajemy także 2-3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Warzywa i imbir kroimy na mniej więcej jednakowej wielkości kawałki, najlepiej plasterki. Wrzucamy je…

WIĘCEJ >

Pieczona pierś z kurczaka z czerwonym ryżem

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 35-40 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem Mięso kładziemy…

WIĘCEJ >

Kurczak z chili i makaronem

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Chili i paprykę kroimy w cienkie paski Mięso kroimy w cienkie plastry Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i moczymy przez ok. 10 minut, a następnie odcedzamy…

WIĘCEJ >