fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z groszkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6b7a995c-ef13-4e69-a065-2ed0607d887a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryż z groszkiem

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Chili i zieleninę drobno siekamy
  • Do rondla wlewamy bulion oraz wodę i stawiamy na kuchenkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy ryż i dokładnie mieszamy
  • Dolewamy gorący bulion i zagotowujemy, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy groszek, zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy przez ok. 20 minut
  • Dodajemy zieleninę i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ryżu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (375 ml)
  • Ryż basmati (300 g)
  • Bulion jarski (300 ml)
  • Groszek zielony (200 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Masło (50 g)
  • Chili (40 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Twarożek z nerkowców w wersji słodkiej

Orzechy nerkowca wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie nerkowce odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Zalać sokiem z cytryny, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i ewentualnie dodać jeszcze…

WIĘCEJ >

Pyry z gzikiem (ziemniaki z twarogiem)

Ziemniaki obieramy, kroimy w cząstki, lub na ćwiartki Zalewamy gorącą wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości (około 25 min) Do miski wkładamy twaróg Dodajemy śmietanę Siekamy szczypiorek i dodajemy Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z wolnowaru na mixie sałat z sosem miodowo-musztardowym z gruszkami

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >

Zapiekanka makaronowa z papryką

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Papryki kroimy w drobną kostkę Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski Piekarnik nagrzewamy…

WIĘCEJ >