fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryżowa głowa bałwana

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfbaeb014-6547-4a15-ba47-62d07de815d9
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryżowa głowa bałwana

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Jedną oliwkę kroimy w paski
  • Pomidorka kroimy na pół
  • Marchew obieramy i wycinamy z niej trójkątny plaster na kształt nosa
  • Ryż odcedzamy, przenosimy na talerz i dekorujemy pozostałymi składnikami na kształt głowy bałwana, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ryż basmati (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (20 g)
  • Oliwki czarne (9 g)
  • Marchew (5 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bomba składników aktywnych

Wszystkie składniki miksujemy

WIĘCEJ >

Placki z batatów z wędzoną szynką i sałatką z awokado

Sałata Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu i dokładamy rukolę Pomidorki przekrawamy na połówki Awokado obieramy ze skóry i kroimy na kawałki Awokado i pomidorki kładziemy na sałatę Polewamy sosem Na wierzch kładziemy…

WIĘCEJ >

Miętowa sałata z ryżem z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki i miksujemy blenderem, a najlepiej nakładką miksującą do blendera, tą do siekania cebuli ziół itp., Miksujemy 5-8 sekund Wsypujemy do miski Marchew obieramy i trzemy na tarce na cienkich oczkach,…

WIĘCEJ >

Kanapki gryczane z jajecznicą

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i smażymy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji W tym czasie szczypiorek drobno siekamy Gotową jajecznicę nakładamy na kanapki i posypujemy szczypiorkiem

WIĘCEJ >