Ryżowa głowa bałwana

Ryżowa głowa bałwana
Przygotowanie
- Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
- Jedną oliwkę kroimy w paski
- Pomidorka kroimy na pół
- Marchew obieramy i wycinamy z niej trójkątny plaster na kształt nosa
- Ryż odcedzamy, przenosimy na talerz i dekorujemy pozostałymi składnikami na kształt głowy bałwana, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Ryż basmati (100 g)
- Pomidor koktajlowy (20 g)
- Oliwki czarne (9 g)
- Marchew (5 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.