fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka owocowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c96ae8834-fc47-47cf-a395-1396a4bdeb00
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka owocowa

Przygotowanie

  • Owoce obieramy i kroimy na kawałki (z jabłek usuwamy gniazda nasienne), po czym wrzucamy do miski
  • Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy
  • Sałatkę możemy przed podaniem schłodzić w lodówce

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomarańcza (450 g)
  • Jabłko (360 g)
  • Mandarynka (250 g)
  • Banan (240 g)
  • Kiwi (150 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Rodzynki (30 g)
  • Sok z cytryny (bio) (3 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grillowany camembert z rukolą i szynką parmeńską

Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (masło) Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony W tym czasie pomidorki kroimy na pół Na talerzu układamy rukolę, szynkę oraz pomidorki, całość skrapiamy tłuszczem (oliwą)…

WIĘCEJ >

Podstawowy krem daktylowy

Daktyle miksujemy na krem Dolewamy wodę lub mleko, aby uzyskać pożądaną konsystencję

WIĘCEJ >

Kruszonka na jabłkach

Nadzienie Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Jabłka obieramy i kroimy w plasterki (pestki usuwamy) Do miski wrzucamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy, a następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego Nadzienie posypujemy kruszonką i wkładamy…

WIĘCEJ >

Ciasteczka z czekoladą i orzechami pekan

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę smarujemy tłuszczem Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski, tak aby powstały wiórki Orzechy drobno siekamy i przenosimy do miski z wiórkami Do osobnej miski wkładamy…

WIĘCEJ >