fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8b1b72ec-72b3-4453-9856-8d279a82b173
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z kurczakiem

Przygotowanie

  • Mięso oczyszczamy i przyprawiamy z każdej strony
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-8 minut z każdej strony
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Cebulę obieramy i kroimy w krążki
  • Mięso przenosimy na deskę i kroimy w plastry
  • Do miski wrzucamy wszystkie warzywa i skrapiamy oliwą, a na wierzch kładziemy mięso

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kurczak pierś (150 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Rukola (40 g)
  • Cebula czerwona (25 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z kaszą gryczaną

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Cebulę obieramy Wszystkie warzywa kroimy w kostkę Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Łosoś w białym winie z warzywami

Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości) Tłuszcz roztapiamy w garnku i wyłączamy kuchenkę Cukinię kroimy w plastry Z fasolki odcinamy końcówki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – ptaszek z warzywami i pestkami z ogórkową palmą

Ptaszek z warzywami i pestkami Z kromki chleba wycinamy okrąg Z rzodkiewki wycinamy krótkie paseczki Ogórka kroimy w plastry i wydrążamy środki tworząc oczy Marchew kroimy na kawałki tworząc nos i nóżki Truskawkę kroimy na…

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa (na wywarze kostnym)

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >