fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z melona z miętą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c55061b70-5597-426c-980c-b870a6f9582f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z melona z miętą

Przygotowanie

  • Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 5 minut (aby połowa płynu wyparowała)
  • Następnie przelewamy syrop do miski i odstawiamy na ok. 5 minut do ostygnięcia
  • Dodajemy sok z limonki oraz posiekaną zieleninę i dokładnie mieszamy
  • Melony i arbuza obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do osobnej miski
  • Pomarańczę obieramy, dzielimy na cząstki i dodajemy do miski z owocami
  • Do miski z owocami dodajemy kulki winogrona i całość mieszamy, a następnie polewamy syropem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek owocowych.

Opcjonalnie możesz dodać do sałatki ser kozi lub inny, ulubiony.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Melon miodowy (360 g)
  • Arbuz (350 g)
  • Melon kantalupa (315 g)
  • Pomarańcza (240 g)
  • Winogrono białe (100 g)
  • Woda (45 ml)
  • Cukier trzcinowy (20 g)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)
  • Mięta (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem jarzynowy z wędzonym łososiem

Jak już zrobicie rosół i przecedzicie go przez sito, to te kilka warzyw odłóżcie na bok Bierzemy czysty garnek Ugotowane warzywa wkładamy do garnka Zalewamy przecedzonym rosołem i zagotowujemy Blenderem miksujemy na gładki krem Jeśli…

WIĘCEJ >

Mus z mango

Obieramy mango i kroimy na mniejsze kawałki Pokrojony owoc blendujemy z mlekiem kokosowym na gładki mus Opcjonalnie możemy dodać ziarenka chia (niedozwolone na aip)

WIĘCEJ >

Marynowany stek z antrykotu

Mięso powinno być w kawałku o grubości ok. 2,5 cm Odkrawamy z mięsa widoczny tłuszcz, a następnie płytko nacinamy jedną stronę mięsa w romby wzdłuż włókien, aby zapobiec zwijaniu się mięsa w czasie smażenia Następnie…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z indyka po chińsku

Mięso kroimy w większą kostkę i przenosimy do miski Dodajemy sos sojowy oraz przyprawy (chili) i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz. Co ok. 30 minut obracamy…

WIĘCEJ >