fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z melona z miętą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c55061b70-5597-426c-980c-b870a6f9582f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z melona z miętą

Przygotowanie

  • Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 5 minut (aby połowa płynu wyparowała)
  • Następnie przelewamy syrop do miski i odstawiamy na ok. 5 minut do ostygnięcia
  • Dodajemy sok z limonki oraz posiekaną zieleninę i dokładnie mieszamy
  • Melony i arbuza obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do osobnej miski
  • Pomarańczę obieramy, dzielimy na cząstki i dodajemy do miski z owocami
  • Do miski z owocami dodajemy kulki winogrona i całość mieszamy, a następnie polewamy syropem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek owocowych.

Opcjonalnie możesz dodać do sałatki ser kozi lub inny, ulubiony.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Melon miodowy (360 g)
  • Arbuz (350 g)
  • Melon kantalupa (315 g)
  • Pomarańcza (240 g)
  • Winogrono białe (100 g)
  • Woda (45 ml)
  • Cukier trzcinowy (20 g)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)
  • Mięta (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z chrupiącym chlebkiem pita

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pitę smarujemy 1/3 ilości tłuszczu i posypujemy przyprawami (kminem, solą i pieprzem) Następnie kładziemy pity na papier i wkładamy do piekarnika na ok….

WIĘCEJ >

Aromatyczna zupa ziemniaczana

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i masło) Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Dodajemy ziemniaki oraz przyprawy (curry i…

WIĘCEJ >

Konfitowana gęsia pierś z kaszą jaglaną i miksem sałat

Piersi oddzielamy od kości i rozdzielamy, żeby każda była osobno Solimy i pieprzymy mięso z każdej strony Szykujemy garnek/rondelek/wysoką patelnię Rozgrzewamy i do nagrzanego naczynia „na sucho” kładziemy piersi z gęsi Ustawiamy minimalny płomień Przykrywamy…

WIĘCEJ >

Siekany tatar z wołowiny

Mięso zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach Dodać sól i pieprz, wymieszać Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę Ogórka pokroić w drobna kostkę Oddzielić żółtko od białka (białko można później…

WIĘCEJ >