fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z mozzarellą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cca024b6b-246f-47c2-af3b-4366e7af5197
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z mozzarellą

Przygotowanie

  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Pomidora suszonego kroimy w paski
  • Ser kroimy w większą kostkę
  • Na talerzu układamy sałaty, pomidory i ser, całość skrapiamy tłuszczem, sokiem z cytryny oraz octem i posypujemy posiekaną zieleniną oraz pestkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (180 g)
  • Ser Mozzarella (125 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Pomidor suszony (20 g)
  • Bazylia (świeża) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Pestki dyni obrane (10 g)
  • Sok z cytryny (bio) (3 ml)
  • Ocet balsamiczny (3 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Penne z mieszanką grzybów

Shiitake i podgrzybki moczymy w zimnej wodzie przez ok. 1-2 godz. Po tym czasie grzyby odcedzamy i kroimy w plasterki Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Na…

WIĘCEJ >

Muffinki jajeczne z warzywami

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Smarujemy formy do muffinek masłem ghee. Myjemy szpinak, paprykę i pomidora, następnie koimy. Paprykę podsmażamy na patelni, na maśle ghee przez 2 minuty. Do papryki dodajemy szpinak i smażymy…

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalafiora i kalarepy

Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki Kalarepę ostrożnie obieramy z twardej skórki i kroimy na mniejsze kawałki W garnku, w którym będziemy gotować zupę rozpuszczamy łyżkę oleju Cebulę kroimy, dodajemy do garnka i czekamy chwilę,…

WIĘCEJ >

Ziemniaczany kotek

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Ogórka kroimy w plastry Oliwkę i pomidorka kroimy na pół Z papryki wycinamy kawałek na kształt uśmiechu Ziemniaki odcedzamy i ugniatamy…

WIĘCEJ >