fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z zielona fasolką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd45a6f50-0baa-4735-8e1f-c4152d62f623
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z zielona fasolką

Przygotowanie

  • Z fasolki i grochu odcinamy końcówki
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Na wrzątek wrzucamy fasolkę i gotujemy przez ok. 7-10 minut
  • Po tym czasie dorzucamy groch i gotujemy całość przez ok. 5 minut (warzywa powinny być miękkie, lecz nadal chrupiące)
  • Następnie warzywa odcedzamy i przenosimy do miski z wodą i lodem
  • Warzywa ponownie odcedzamy i przenosimy do miski
  • Paprykę kroimy w cienkie słupki i dodajemy do miski
  • Do miski z warzywami dodajemy oliwki oraz płatki migdałowe i całość dokładnie mieszamy
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do osobnej miski
  • Dodajemy tłuszcz oraz ocet i całość dokładnie mieszamy
  • Sałatkę polewamy sosem i dekorujemy zieleniną (miętą)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (500 g)
  • Groch cukrowy (300 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Oliwki czarne (100 g)
  • Płatki migdałowe (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Mięta (świeża) (6 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrupiący chleb z oliwkami

Do miski wsypujemy drożdże i cukier, dolewamy ciepłą wodę (2/3 ilości) i dokładnie mieszamy, po czym przykrywamy miskę i odstawiamy na ok. 10 minut (aż pojawi się piana) Do osobnej miski wsypujemy mąkę i sól,…

WIĘCEJ >

Indyk z aromatycznym masłem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Zieleninę drobno siekamy W rondlu rozpuszczamy tłuszcz i przelewamy do miski Dodajemy zieleninę oraz skórkę z cytryny i mieszamy Oddzielamy skórę od mięsa i smarujemy całą powierzchnię mięsa…

WIĘCEJ >

Dorsz z surówką z marchewki

2 marchewki kroimy w plasterki. Na patelni układamy plasterki marchewki, następnie filety z dorsza i podlewamy lekko osoloną wodą. Gotujemy 15 minut na małym ogniu. W tym samym czasie ucieramy pozostałe marchewki na drobnej tarce i…

WIĘCEJ >

Jajecznica na maśle

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jaja, mieszamy i smażymy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji

WIĘCEJ >