fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z zielona fasolką

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-156
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z zielona fasolką

Przygotowanie

  • Z fasolki i grochu odcinamy końcówki
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Na wrzątek wrzucamy fasolkę i gotujemy przez ok. 7-10 minut
  • Po tym czasie dorzucamy groch i gotujemy całość przez ok. 5 minut (warzywa powinny być miękkie, lecz nadal chrupiące)
  • Następnie warzywa odcedzamy i przenosimy do miski z wodą i lodem
  • Warzywa ponownie odcedzamy i przenosimy do miski
  • Paprykę kroimy w cienkie słupki i dodajemy do miski
  • Do miski z warzywami dodajemy oliwki oraz płatki migdałowe i całość dokładnie mieszamy
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do osobnej miski
  • Dodajemy tłuszcz oraz ocet i całość dokładnie mieszamy
  • Sałatkę polewamy sosem i dekorujemy zieleniną (miętą)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (500 g)
  • Groch cukrowy (300 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Oliwki czarne (100 g)
  • Płatki migdałowe (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Mięta (świeża) (6 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety wieprzowe w kokosowej panierce

Mięso myjemy i kroimy na kotlety o grubości 1 cm Oprószamy ziołami, kurkumą, solą i mąką kokosową Smażymy na patelni z każdej strony do lekkiego zarumienienia panierki kokosowej Kotlety zdejmujemy z patelni i odstawiamy pod przykryciem…

WIĘCEJ >

Kanapka ze śledziem wędzonym i brzoskwinią na spodzie koperkowym

Do miski wkładamy tłuszcz Koperek drobno siekamy, dodajemy do miski z tłuszczem i całość dokładnie ugniatamy Kanapkę smarujemy tłuszczem z koperkiem Brzoskwinię kroimy na ćwiartki (pestkę usuwamy) Na kanapkę nakładamy brzoskwinię oraz śledzia i posypujemy…

WIĘCEJ >

Cielęcina z serem po parmeńsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso i ser (mozzarellę) kroimy w plastry Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 5 minut…

WIĘCEJ >

Wieprzowina nadziewana jabłkiem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Rodzynki wsypujemy do miski, dolewamy sok i moczymy przez ok. 10 minut Po tym czasie rodzynki odsączamy (soku nie wylewamy) i przenosimy do miski Jabłko obieramy, kroimy w…

WIĘCEJ >