fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka ziemniaczana z łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c52f81c88-0cce-46f6-ac46-d44f37293931
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka ziemniaczana z łososiem

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut, po czym odcedzamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Ziemniaki kroimy w ósemki, układamy na papierze, smarujemy tłuszczem i posypujemy przyprawami (solą i papryką)
  • Blachę wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 10 minut (do momentu, aż ziemniaki się zarumienią)
  • Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę i wrzucamy do miski
  • Dodajemy jogurt, posiekaną zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wkładamy wszystkie składniki, polewamy sosem i lekko mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ziemniak (300 g)
  • Jogurt naturalny (240 g)
  • Łosoś wędzony (100 g)
  • Rukola (20 g)
  • Kapary (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (20 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Garnek, Miska, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Piekarnik, Praska do czosnku, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kokosowy dorsz po tajsku z curry

Rybę oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy rybę i smażymy przez ok. 1 minutę Do miski wlewamy mleko, dodajemy przyprawy (curry i kurkumę) i mieszamy Następnie…

WIĘCEJ >

Placuszki z cukinii

Cukinię myjemy, trzemy na tarce, odstawiamy na ok. 10 min. Po tym czasie należy odlać sok. Natkę i cebulę drobno siekamy. Do masy dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy placki…

WIĘCEJ >

Gryczany piesek z warzywami

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Z mozzarelli wycinamy małe kółka Z oliwki wycinamy oczka i nosek Pomidorka kroimy na pół Z szynki wycinamy pyszczek Z rzodkiewki wycinamy pasek, na kształt uśmiechu Kaszę odcedzamy, przenosimy…

WIĘCEJ >

Placuszki z łososiem

Do miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i formujemy pośrodku zagłębienie Do dzbanka wybijamy jaja, dolewamy maślankę i mieszamy Zawartość dzbanka zlewamy do zagłębienia w mące i dokładnie ucieramy na gęste ciasto 1/4 ilości…

WIĘCEJ >