fbpx
logo
Szukaj
open close

Sezamki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce2ae2836-b3fb-4965-ba32-d01007fac181
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sezamki

Przygotowanie

  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz z miodem
  • Dodajemy sezam, mieszamy i gotujemy na średnim ogniu, cały czas mieszając (aby się nie przypaliło), do momentu, aż zmieni się konsystencja masy
  • Na blacie rozkładamy papier do pieczenia
  • Na papier wylewamy równomiernie masę i przykrywamy drugim arkuszem
  • Następnie rozwałkowujemy masę na grubość ok. 0,3-0,4 mm i kroimy na prostokąty, jeszcze zanim wystygnie
  • Sezamki schładzamy w lodówce

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 15
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Miód lipowy (100 g)
  • Sezam biały (100 g)
  • Masło (15 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Lodówka, Papier do pieczenia, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Batat pieczony z ryżem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Batat obieramy i kroimy na pół, a następnie kroimy na skos tworząc kratkę (jak na załączonym obrazku) Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy połówki batatu, skrapiamy…

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z sałatką

Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min. 12 godz. do lodówki Wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Serek pomarańczowy

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolitą masę (najlepiej użyć skórki kandyzowanej)

WIĘCEJ >

Krem z kukurydzy

Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z selerem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i smażymy przez ok. 8-10 minut Dolewamy…

WIĘCEJ >