Sezamki
Sezamki
Przygotowanie
- W garnku rozpuszczamy tłuszcz z miodem
- Dodajemy sezam, mieszamy i gotujemy na średnim ogniu, cały czas mieszając (aby się nie przypaliło), do momentu, aż zmieni się konsystencja masy
- Na blacie rozkładamy papier do pieczenia
- Na papier wylewamy równomiernie masę i przykrywamy drugim arkuszem
- Następnie rozwałkowujemy masę na grubość ok. 0,3-0,4 mm i kroimy na prostokąty, jeszcze zanim wystygnie
- Sezamki schładzamy w lodówce
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Miód lipowy (100 g)
- Sezam biały (100 g)
- Masło (15 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.