fbpx
logo
Szukaj
open close

Smażona kapusta pekińska z kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca1df936e-abfd-448e-b26d-7cf39de634d6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Smażona kapusta pekińska z kurczakiem

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w wąskie paski i wkładamy do miski
  • Dodajemy sos sojowy i połowę tłuszczu, dokładnie mieszamy i odkładamy na ok. 30 minut
  • Czosnek obieramy i miażdżymy
  • Marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Kapustę dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie usuwamy twarde zewnętrzne liście, wykrajamy głąb i kroimy kapustę
  • Patelnię rozgrzewamy na umiarkowanym ogniu
  • Wrzucamy mięso, dodajemy czosnek i pastę i cały czas mieszając, smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Zawartość patelni przenosimy do miski i odkładamy
  • Zwiększamy ogień, wlewamy na patelnię pozostały tłuszcz i mocno rozgrzewamy
  • Wrzucamy na patelnię kapustę, marchewkę i utarty imbir i cały czas mieszając, smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy ocet i sos ostrygowy, mieszamy i smażymy przez ok. 5-6 minut (do miękkości kapusty)
  • Pod koniec smażenia dodajemy mięso, dokładnie mieszamy i smażymy przez ok. 1-2 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kapustą pekińską.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kapusta pekińska (500 g)
  • Kurczak pierś (200 g)
  • Marchew (45 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Sos ostrygowy (20 g)
  • Ocet ryżowy (12 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Pasta paprykowa ostra (2.5 g)
  • Imbir korzeń (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Surówka z kapustą pekińską

Jabłka i marchew obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki do miski i zalewamy sokiem z limonki Kapustę drobno szatkujemy i (…)

WIĘCEJ >

Parówki, kiełbasa, kapusta pekińska

Parówki i kiełbasę parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Kapustę siekamy i przenosimy do miski Parówki orz kiełbasę (…)

WIĘCEJ >

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

Kurczaka kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek liścia w (…)

WIĘCEJ >

Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską

Schab kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek w paseczki Pieczarki kroimy na ćwiartki (czyli na pół i jeszcze raz (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kapustę pokroić w (…)

WIĘCEJ >