fbpx
logo
Szukaj
open close

Smażone przegrzebki z borowikami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c198876e1-b628-4e96-88f3-d4575284ebc9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Smażone przegrzebki z borowikami

Przygotowanie

  • Przegrzebki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Grzyby myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy, po czym kroimy w plastry
  • Sałatę grubo siekamy
  • Do rondla wlewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie dodajemy do mleka sałatę oraz przyprawy i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Rondel ściągamy z kuchenki, dodajemy mleko w proszku i blendujemy przez ok. 2-3 minuty
  • Następnie stawiamy rondel z powrotem na kuchenkę i podgrzewamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy grzyby i smażymy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas potrząsając patelnią (smażymy do momentu wyparowania wody)
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wrzucamy przegrzebki i smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony (smażymy na dużym ogniu)
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Na talerze wylewamy sos, kładziemy na nim przegrzebki, a dookoła układamy grzyby i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z przegrzebkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Borowik (świeży) (600 g)
  • Przegrzebki (świeże) (400 g)
  • Mleko krowie (250 ml)
  • Sałata masłowa (150 g)
  • Masło (20 g)
  • Mleko w proszku (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Carpaccio z przegrzebków z marakują

Przegrzebki dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie wkładamy przegrzebki do zamrażarki na ok. 10 minut Nad (…)

WIĘCEJ >

Przegrzebki zapiekane z porami

Przegrzebki dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie kroimy przegrzebki w poprzek na pół Białe części porów kroimy wzdłuż na (…)

WIĘCEJ >

Cytrynowe przegrzebki opiekane na patelni

Przegrzebki płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy przegrzebki, równomiernie (…)

WIĘCEJ >

Przegrzebki z imbirem po chińsku

Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Imbir obieramy i kroimy na zapałkę Przegrzebki oczyszczamy (…)

WIĘCEJ >

Szaszłyki z krewetek i przegrzebków

Krewetki oczyszczamy (obieramy pancerz i usuwamy przewód pokarmowy) i przenosimy do miski Cukinię kroimy w plastry i przenosimy do miski (…)

WIĘCEJ >