fbpx
logo
Szukaj
open close

Smażony ryż z imbirem, chili i orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c95f80490-44db-4082-95f1-9af577bc4cf2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Smażony ryż z imbirem, chili i orzechami

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka
  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Chili i zieleninę drobno siekamy
  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Ryż przenosimy do naczynia żaroodpornego i ugniatamy widelcem
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, imbir, chili, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz orzechy i podsmażamy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy ryż i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy sos sojowy i sok z limonki, mieszamy i ściągamy patelnię z ognia
  • Dodajemy zieleninę i ponownie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ryżu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Ryż jaśminowy (200 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Papryka żółta (100 g)
  • Kolendra (świeża) (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bananowe kasztanki

Wszystkie składniki blendujemy. Przelewamy do foremek i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

WIĘCEJ >

Zupa gołąbkowa

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy Kapustę siekamy w paski, przenosimy do garnka i gotujemy przez ok. 10 minut Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Żeberka z wolnowaru w warzywach z imbirem

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Grillowany łosoś na szpinaku z gotowanymi batatami

Szpinak kilka godzin wcześniej wyjmujemy z zamrażarki (najlepiej na noc włożyć do miski i zostawić do rozmrożenia) Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >