fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sorbet z mango i marakui

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd9268bab-8185-493b-b2cc-835022bafd18
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sorbet z mango i marakui

Przygotowanie

  • Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy wodę i gotujemy na średnim ogniu przez ok. 5 minut
  • Gdy cukier się rozpuści – ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Mango obieramy i kroimy w kostkę (pestkę usuwamy), a następnie przenosimy owoce do blendera i blendujemy na gładką masę
  • Dodajemy zawartość rondla, sok z pomarańczy i limonki, po czym ponownie dokładnie blendujemy
  • Dodajemy miąższ z marakui i całość mieszamy
  • Masę przenosimy do płytkiego naczynia i wkładamy do zamrażarki na ok. 6 godz. (od czasu do czasu mieszamy -b dzięki temu sorbet zyska gładką konsystencję)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sorbetów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukier trzcinowy (200 g)
  • Mango (200 g)
  • Sok z pomarańczy 100% (100 g)
  • Woda (80 ml)
  • Marakuja (45 g)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Naczynie płaskie, Nóż, Rondel, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z dyni z serem guayerre (wegetariańska)

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Ser trzemy na…

WIĘCEJ >

Bakłażan grillowany

Bakłażana kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 240 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia…

WIĘCEJ >

Kulki matcha

Orzechy moczymy w zimnej wodzie przez ok. 8 godz. (a najlepiej całą noc) Po tym czasie orzechy odcedzamy i przenosimy do miski Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 5-10 minut, a następnie odcedzamy…

WIĘCEJ >

Koktajl mango

Mango i banana obieramy ze skóry i kroimy na drobne kawałki Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego

WIĘCEJ >