fbpx
logo
Szukaj
open close

Sorbet z mango i marakui

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd9268bab-8185-493b-b2cc-835022bafd18
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sorbet z mango i marakui

Przygotowanie

  • Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy wodę i gotujemy na średnim ogniu przez ok. 5 minut
  • Gdy cukier się rozpuści – ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Mango obieramy i kroimy w kostkę (pestkę usuwamy), a następnie przenosimy owoce do blendera i blendujemy na gładką masę
  • Dodajemy zawartość rondla, sok z pomarańczy i limonki, po czym ponownie dokładnie blendujemy
  • Dodajemy miąższ z marakui i całość mieszamy
  • Masę przenosimy do płytkiego naczynia i wkładamy do zamrażarki na ok. 6 godz. (od czasu do czasu mieszamy -b dzięki temu sorbet zyska gładką konsystencję)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sorbetów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukier trzcinowy (200 g)
  • Mango (200 g)
  • Sok z pomarańczy 100% (100 g)
  • Woda (80 ml)
  • Marakuja (45 g)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Naczynie płaskie, Nóż, Rondel, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sorbet ananasowy z miętą

Ananasy odsączamy z zalewy i kroimy na małe kawałki Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy wodę i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień (…)

WIĘCEJ >

Sorbet malinowy

Maliny wkładamy do zamrażarki na ok. 4-5 godz. Następnie wyciągamy i odstawiamy na ok. 15 minut Po tym czasie sprawdzamy (…)

WIĘCEJ >

Sorbet zakochanych

Banany obrać, pokroić w plasterki Włożyć do jakiegoś pudełka, które będzie miało proste dno, np. pudełko prostokątne lub małe litrowe (…)

WIĘCEJ >

Sorbet bananowy i gruszkowy

Obieramy banany i kroimy w 1 cm plastry Obieramy gruszki, usuwamy gniazda nasienne i ogonek, kroimy w kostkę Pokrojone owoce (…)

WIĘCEJ >

Sorbet morelowo – cynamonowy – oszukana szarlotka

Morele wypestkować Banana obrać, pokroić w plastry Owoce włożyć do pudełka i zamrozić Wyjąć pół godziny wcześniej Wbijamy nóż, jeśli (…)

WIĘCEJ >