fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos żurawinowy Cumberland

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c143657f4-f1e1-44dc-a2b4-9047f050d26e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos żurawinowy Cumberland

Przygotowanie

  • Cytrusy dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem
  • Skórkę z cytryny ucieramy na drobnych oczkach tarki
  • Z pomarańczy i cytryny wyciskamy sok
  • Żurawinę przenosimy do blendera i dokładnie blendujemy
  • Do żurawiny dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
  • Sos żurawinowy możemy podawać jako dodatek do jaj, wędlin lub pasztetów

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 25
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomarańcza (450 g)
  • Żurawina konfitura (300 g)
  • Dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony (300 g)
  • Chrzan tarty (100 g)
  • Cytryna (70 g)
  • Wino czerwone wytrawne (50 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Tarka do jarzyn, Wyciskarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pikantne filety rybne

Rybę oczyszczamy (obieramy ze skóry i ości) i wkładamy do naczynia żaroodpornego Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy (kurkumę, kmin rzymski i chili) i mieszamy Mieszankę wylewamy na rybę i…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 min Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie, żeby odciekła z nich woda Jajka obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Sałatka z czerwonej kapusty z tofu

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Tofu kroimy w kostkę Kapustę drobno siekamy Gruszkę kroimy na ćwiartki i jedną ćwiartkę skrapiamy sokiem z cytryny, a drugą kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Pasta z buraków

Buraka przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty…

WIĘCEJ >