Szaszłyki wołowe z ananasem i kasztanami

Szaszłyki wołowe z ananasem i kasztanami
Przygotowanie
- Mięso kroimy w paski o grubości ok. 0,5 cm i wrzucamy do miski
- Cebulę obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski
- Do miski dolewamy wino, mieszamy i odkładamy na ok. 4 godz.
- Po tym czasie ananasa obieramy i kroimy w kostki o wymiarach ok. 2,5 cm x 2,5 cm
- Kasztany odcedzamy (kasztany powinny być z puszki)
- Na patyki do szaszłyków na zmianę nakłuwamy mięso, ananasa, pomidorki i kasztany
- Rozgrzewamy grill
- Szaszłyki kładziemy na rozgrzanym grillu i grillujemy przez ok. 3-4 minuty, w między czasie raz przewracając na drugą stronę
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szaszłyków.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Wołowina polędwica (500 g)
- Kasztan jadalny (w całości) (220 g)
- Ananas (160 g)
- Pomidor koktajlowy (160 g)
- Wino czerwone wytrawne (125 ml)
- Cebula (105 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.