fbpx
logo
Szukaj
open close

Szaszłyki wołowe z ananasem i kasztanami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6e13c7e4-b1b8-41e3-aa29-1c7f74618a30
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szaszłyki wołowe z ananasem i kasztanami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w paski o grubości ok. 0,5 cm i wrzucamy do miski
  • Cebulę obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Do miski dolewamy wino, mieszamy i odkładamy na ok. 4 godz.
  • Po tym czasie ananasa obieramy i kroimy w kostki o wymiarach ok. 2,5 cm x 2,5 cm
  • Kasztany odcedzamy (kasztany powinny być z puszki)
  • Na patyki do szaszłyków na zmianę nakłuwamy mięso, ananasa, pomidorki i kasztany
  • Rozgrzewamy grill
  • Szaszłyki kładziemy na rozgrzanym grillu i grillujemy przez ok. 3-4 minuty, w między czasie raz przewracając na drugą stronę

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szaszłyków.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (500 g)
  • Kasztan jadalny (w całości) (220 g)
  • Ananas (160 g)
  • Pomidor koktajlowy (160 g)
  • Wino czerwone wytrawne (125 ml)
  • Cebula (105 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Grill, Miska, Nóż, Patyczki do szaszłyków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Burgery gryczane

Kaszę zalewamy na noc wodą Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości i wchłonięcia całej wody Doprawiamy dowolnymi przyprawami Odstawiamy do ostygnięcia Z przyprawionej kaszy formujemy burgery i układamy na formie wyścielonej papierem do pieczenia…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – kotek z szynką

Z sera wycinamy kółko i małe trójkąciki Z szynki wycinamy półokrąg, a z niego pasek na kształt ogonka Salami kroimy w paski na kształt kocich wąsów Oliwkę kroimy na pół i wycinamy z niej mały…

WIĘCEJ >

Zupa z mięsem i porem

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Pora obieramy i kroimy w plastry W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 7-8 minut (tak aby nie było surowe), co jakiś czas mieszając Dodajemy cebulę…

WIĘCEJ >

Omlet z krewetkami

Omlet Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę jajeczną i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się masy) Następnie omleta przenosimy na talerz, na…

WIĘCEJ >