fbpx
logo
Szukaj
open close

Szaszłyki wołowe z ananasem i kasztanami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6e13c7e4-b1b8-41e3-aa29-1c7f74618a30
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szaszłyki wołowe z ananasem i kasztanami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w paski o grubości ok. 0,5 cm i wrzucamy do miski
  • Cebulę obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Do miski dolewamy wino, mieszamy i odkładamy na ok. 4 godz.
  • Po tym czasie ananasa obieramy i kroimy w kostki o wymiarach ok. 2,5 cm x 2,5 cm
  • Kasztany odcedzamy (kasztany powinny być z puszki)
  • Na patyki do szaszłyków na zmianę nakłuwamy mięso, ananasa, pomidorki i kasztany
  • Rozgrzewamy grill
  • Szaszłyki kładziemy na rozgrzanym grillu i grillujemy przez ok. 3-4 minuty, w między czasie raz przewracając na drugą stronę

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szaszłyków.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (500 g)
  • Kasztan jadalny (w całości) (220 g)
  • Ananas (160 g)
  • Pomidor koktajlowy (160 g)
  • Wino czerwone wytrawne (125 ml)
  • Cebula (105 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Grill, Miska, Nóż, Patyczki do szaszłyków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szparagi zawijane boczkiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Szparagi dokładnie myjemy i odcinamy końcówki Następnie każdego szparaga owijamy plastrem boczku i układamy na papierze Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10-15…

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczano – śledziowa

Śledzie wkładamy do zimnej wody, moczymy 10 min, zmieniamy wodę, moczymy znowu 10 min Sprawdzamy czy są nadal bardzo słone, jeśli tak, moczymy w świeżej wodzie dalej Śledzie, które nie są już bardzo słone odcedzamy…

WIĘCEJ >

Ciasto jaglane z truskawkami i kruszonką gryczaną

Włączamy piekarnik na 180 st. C Truskawki umyć i usunąć szypułki Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera…

WIĘCEJ >

Słodki popcorn z orzechami

W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy kukurydzę, przykrywamy rondel pokrywką i zostawiamy na średnim ogniu, do momentu, aż z większości ziaren powstanie popcorn Następnie ściągamy rondel z kuchenki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >