Szaszłyki wołowe z ananasem i kasztanami
Szaszłyki wołowe z ananasem i kasztanami
Przygotowanie
- Mięso kroimy w paski o grubości ok. 0,5 cm i wrzucamy do miski
- Cebulę obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski
- Do miski dolewamy wino, mieszamy i odkładamy na ok. 4 godz.
- Po tym czasie ananasa obieramy i kroimy w kostki o wymiarach ok. 2,5 cm x 2,5 cm
- Kasztany odcedzamy (kasztany powinny być z puszki)
- Na patyki do szaszłyków na zmianę nakłuwamy mięso, ananasa, pomidorki i kasztany
- Rozgrzewamy grill
- Szaszłyki kładziemy na rozgrzanym grillu i grillujemy przez ok. 3-4 minuty, w między czasie raz przewracając na drugą stronę
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szaszłyków.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Wołowina polędwica (500 g)
- Kasztan jadalny (w całości) (220 g)
- Ananas (160 g)
- Pomidor koktajlowy (160 g)
- Wino czerwone wytrawne (125 ml)
- Cebula (105 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Szparagi zawijane boczkiem
Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Szparagi dokładnie myjemy i odcinamy końcówki Następnie każdego szparaga owijamy plastrem boczku i układamy na papierze Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10-15…
WIĘCEJ >Sałatka ziemniaczano – śledziowa
Śledzie wkładamy do zimnej wody, moczymy 10 min, zmieniamy wodę, moczymy znowu 10 min Sprawdzamy czy są nadal bardzo słone, jeśli tak, moczymy w świeżej wodzie dalej Śledzie, które nie są już bardzo słone odcedzamy…
WIĘCEJ >Ciasto jaglane z truskawkami i kruszonką gryczaną
Włączamy piekarnik na 180 st. C Truskawki umyć i usunąć szypułki Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera…
WIĘCEJ >Słodki popcorn z orzechami
W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy kukurydzę, przykrywamy rondel pokrywką i zostawiamy na średnim ogniu, do momentu, aż z większości ziaren powstanie popcorn Następnie ściągamy rondel z kuchenki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C…
WIĘCEJ >