Szaszłyki z krewetek
Szaszłyki z krewetek
Przygotowanie
- Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) i przenosimy do miski
- Dodajemy sok z cytryny oraz przyprawy, mieszamy i odstawiamy na ok. 1 godz. do lodówki
- Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki
- Pomidorki kroimy na pół
- Cebulę obieramy i kroimy na kawałki o wielkości ok. 2 cm
- Na patyki do szaszłyków nadziewamy na przemian krewetkę, pieczarkę, pomidorka i cebulę (tak do skończenia patyka lub do wyczerpania składników)
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy szaszłyki, posypujemy przyprawami i smażymy przez ok. 3-4 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia szaszłyków.
Autor
Lista składników
- Krewetka black tiger (świeża) (150 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Oregano suszone (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.