fbpx
Szukaj
open close

Tatar z kaszą i pomidorem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb055ecdb-b69a-4d99-8455-4e4258b24822
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tatar z kaszą i pomidorem

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli
  • Kaszę wsypujemy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 10 minut (do miękkości)
  • Następnie kaszę odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Pomidora sparzamy, po czym studzimy w zimnej wodzie
  • Następnie pomidora obieramy, kroimy w poprzek na pół, usuwamy nasiona, a miąższ kroimy w kostkę
  • Do blendera wkładamy mięso, dodajemy kaszę, cebulę i pomidory, a następnie całość dokładnie blendujemy
  • Dodajemy pozostałe składniki (poza sałatą), dokładnie mieszamy i formujemy z masy kulki, które wkładamy do lodówki
  • Na liściach sałaty kładziemy kulki, w których formujemy wgłębienie i wkładamy w nie żółtko

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia tatarów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (400 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Cebula (105 g)
  • Bulgur (100 g)
  • Jajo żółtko (80 g)
  • Sałata masłowa (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Mięta (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Lodówka, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Tatar z dorsza

Z ryby należy zdjąć skórę, położyć filet na desce skórą w dół, ostrym cienkim nożem naciąć delikatnie między skórą a (…)

WIĘCEJ >

Tatar z pomidora z awokado i jajecznicą

Tatar z pomidora Pomidory sparzyć i zdjąć skórę (naciąć pomidora na krzyż, zalać wrzątkiem, poczekać 30 sekund i przełożyć do (…)

WIĘCEJ >

Tatar z sarny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy (…)

WIĘCEJ >

Siekany tatar z wołowiny

Mięso zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach Dodać sól i pieprz, wymieszać Cebulę obrać i pokroić (…)

WIĘCEJ >

Miodowo – musztardowy tatar z łososia

Łososia drobno kroimy/siekamy nożem (można zmielić, ale lepiej się trochę nożem pobawić) Posiekanego łososia przekładamy do miseczki  Dodajemy miód, musztardę, (…)

WIĘCEJ >