fbpx
logo
Szukaj
open close

Trójkolorowa sałatka włoska

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce11c8f0a-224d-40bc-ac26-dc9821ec39bb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Trójkolorowa sałatka włoska

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papierze układamy plastry szynki, smarujemy 1/3 ilości tłuszczu i wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut
  • Po tym czasie obracamy plastry szynki na drugą stronę i pieczemy jeszcze przez ok. 5 minut
  • Do miski wlewamy pozostały tłuszcz i ocet, dodajemy musztardę i całość dokładnie mieszamy
  • Ser kroimy w plastry i przenosimy do miski
  • Dodajemy pomidory, zieleninę oraz sałatę i całość delikatnie mieszamy
  • Następnie rozkładamy sałatkę na talerzach i polewamy dressingiem, a na wierzchu kładziemy plastry szynki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Opcjonalnie możesz dodać do sałatki kapary i grzanki lub inne, ulubione składniki.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Ser Mozzarella (175 g)
  • Pomidor suszony (100 g)
  • Szynka parmeńska (90 g)
  • Rukola (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Bazylia (świeża) (12 g)
  • Musztarda (10 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kolorowa sałatka z makaronem

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Czosnek obieramy i drobno siekamy Cukinię kroimy w cienkie plasterki Ze (…)

WIĘCEJ >

Brokułowa sałatka z fetą

Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę (…)

WIĘCEJ >

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i (…)

WIĘCEJ >

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne (…)

WIĘCEJ >

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez (…)

WIĘCEJ >

Tylko dzisiaj do 24:00 paczka ebooków za 199zł zamiast 1781zł

X