fbpx
logo
Szukaj
open close

Warzywa z imbirem i chili

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ced18e9d7-beb6-49f8-b1ad-9dd4ec0e9235
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Warzywa z imbirem i chili

Przygotowanie

  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki
  • Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Chili i zieleninę drobno siekamy
  • Paprykę kroimy w cienkie słupki
  • Kalafior i brokuł dzielimy na różyczki
  • Kalafior gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut
  • Dodajemy brokuł i całość gotujemy jeszcze przez ok. 8 minut, a następnie odcedzamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy imbir, czosnek oraz chili i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy paprykę, mieszamy i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy kalafior z brokułem, mieszamy i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy sos sojowy i wodę, mieszamy i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy zieleninę i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia warzyw.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kalafior (200 g)
  • Brokuł (200 g)
  • Woda (45 ml)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Fricassee z kurczaka

Mięso kroimy w grubą kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 10-15 minut Cebulę i zieleninę drobno siekamy Czosnek obieramy i drobno siekamy Pieczarki kroimy w plasterki Następnie ściągamy mięso z…

WIĘCEJ >

Owoce morza ze szpinakiem

Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i drobno posiekany imbir. Smażyć 2 minuty. Dodać obraną i pokrojoną w plastry marchewkę i pokrojoną w słupki cukinię. Rozprowadzić mleko kokosowe z odrobiną wody….

WIĘCEJ >

Keto kulki kolorowe

Daktyle wkładamy do kubeczka i zalewamy wrzątkiem, żeby je przykryło Po 10 min odcedzamy wodę na sicie Bierzemy miskę, wlewamy do niej mleko kokosowe, dodajemy tłuszcz i daktyle Miksujemy blenderem Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę…

WIĘCEJ >

Zupa warzywna z ciecierzycą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Szpinak kroimy na drobne kawałki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >