fbpx
logo
Szukaj
open close

Wieprzowina w sosie pomarańczowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca3663744-bd88-4921-b518-ae2b42eb3960
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wieprzowina w sosie pomarańczowym

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w grubą kostkę i przenosimy do miski
  • Dodajemy sosy oraz skórkę z sokiem z pomarańczy i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie przykrywamy miskę folią i odkładamy na ok. 30 minut
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Z grochu odcinamy końcówki
  • Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz imbir i smażymy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy groch oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i smażymy przez ok. 5 minut
  • Zawartość patelni przenosimy do miski i odkładamy do ostygnięcia
  • Mięso odsączamy z zalewy (ale zalewy nie wylewamy)
  • Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy warzywa oraz marynatę i mieszamy przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (600 g)
  • Groch cukrowy (200 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (200 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Sok z pomarańczy 100% (60 g)
  • Sos hoisin (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Imbir korzeń (10 g)
  • Pomarańcza – skórka (6 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Smażona wieprzowina z kapustą pak choi

Mięso kroimy w cienkie paski i przenosimy do miski Dodajemy sos oraz tłuszcz (olej) i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona z ogórkiem kiszonym

Mięso kroimy w paski o grubości ok. 2 cm i długości ok. 5 cm Cebulę obieramy i kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina po indyjsku

W garnku rozgrzewamy masło i dorzucamy przyprawy. Gdy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć, dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Po 5 minutach (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kapustę pokroić w (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona w grzybach z kaszą gryczaną

Mięso kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Grzyby odcedzamy na sicie (wodę zostawiamy!) Rozgrzewamy w (…)

WIĘCEJ >