logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Zapiekanka z dyni i mięsa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3339a0d7-ad8d-4732-896a-84f6b643ccb4

Zapiekanka z dyni i mięsa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3339a0d7-ad8d-4732-896a-84f6b643ccb4

Przygotowanie

  • Dynię kroimy wzdłuż na pół i wydłubujemy miękki miąższ z pestkami
  • Marchew, pietruszkę, cebulę obieramy
  • Łopatkę mielimy w maszynce do mięsa
  • Co jakiś czas miedzy porcjami mięsa wrzucamy kawałki marchewki i pietruszki
  • Por i cebulę kroimy w plastry i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu i dodajemy do masy mięsnej
  • Grzyby kroimy w kostkę i dodajemy do masy
  • Dodajemy też mąkę kokosową i łyżeczkę czerwonego pieprzu
  • Lekko solimy i mieszamy
  • Nakładamy farsz do wydrążonej dyni
  • Układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Pieczemy 40 min w 180 st. C 

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 dynia piżmowa
  • 400 g łopatki wieprzowej
  • ⅓ marchewki
  • ⅓ korzenia pietruszki
  • ⅓ pora
  • ½ cebuli
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 100 g świeżych lub mrożonych podgrzybków
  • Sól, pieprz czerwony
  • 1 – 2 łyżki smalcu

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Patelnia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak na opakowaniu. Cebulę i imbir drobno siekamy. Marchewkę myjemy i obieramy. Używając obieraczki, tworzymy z (…)

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora zasmażany z indykiem i warzywami

Indyka pokroić w paski Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Imbir obrać i posiekać (…)

WIĘCEJ >

Paprykowa karkówka i bataty z ziołami

Kurkumę i sól wymieszać, natrzeć nimi plastry karkówki i odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc, wystarczy jednak już godzina). (…)

WIĘCEJ >

Pasta z awokado i oliwek z chlebem gryczanym

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Wrzucamy awokado do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Obieramy czosnek i dorzucamy Wyciskamy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl