fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zapiekanka z jarmużu, jaj i sera

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3b0c5e94-0fed-4349-ac9c-773b2e35dfb5
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zapiekanka z jarmużu, jaj i sera

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Do naczynia żaroodpornego wkładamy jarmuż, wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Na wierzch kładziemy ser i wkładamy naczynie żaroodporne do piekarnika na ok. 10-15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zapiekanek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Jarmuż (100 g)
  • Ser żółty (45 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Burger z dziczyzny

Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy okrągłego burgera Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy burgera i smażymy przez ok. 9-12 minut z każdej strony (na małym ogniu)

WIĘCEJ >

Sałatka tabouleh z kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w 4 szklankach wody. Odstawiamy do ostudzenia. Pomidory, paprykę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Zioła, ilość wedle upodobania, drobno siekamy. Chłodną kaszę, pokrojone warzywa, zioła oraz oliwę i sok…

WIĘCEJ >

Smażony ryż z krewetkami i jajkiem

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Z grochu odcinamy końcówki Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Chili kroimy w wąskie paski (gniazdo…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z krewetek w ziołowej panierce

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Następnie nabijamy po 3-4 krewetki na patyki do szaszłyków, układając je w półksiężyce (przebijamy z dwóch stron) Do miski wlewamy białka jaj, dolewamy sok z cytryny…

WIĘCEJ >