fbpx
logo
Szukaj
open close

Żeberka z rozmarynem i czosnkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c689569a6-f5db-4af7-b939-d70373e3bd2c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Żeberka z rozmarynem i czosnkiem

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i przenosimy do miski z zieleniną
  • Do miski dolewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy (sól) i całość dokładnie mieszamy
  • Żeberka wkładamy do torebki plastikowej, wlewamy marynatę i pocieramy tak, aby mięso dokładnie było pokryte marynatą
  • Następnie wypuszczamy z torebki powietrze, szczelnie zamykamy i wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 230 st. C
  • Rozgrzewamy żaroodporną patelnię
  • Na patelnię kładziemy żeberka i podsmażamy przez ok. 5-6 minut z każdej strony
  • Żeberka układamy na patelni tak, aby kości się przeplatały i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Po tym czasie wyciągamy żeberka z piekarnika i odstawiamy na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia żeberek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Trudny

Lista składników

  • Wieprzowina żebra (900 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Rozmaryn (świeży) (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia z metalową rączką, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sandacz z puree z kalafiora

Sandacza skrapiamy cytryną i doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami Kalafiora dzielimy na różyczki, dodajemy go do ryby i przyrządzamy na parze przez około 30-40 minut Kalafior umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować, mieszamy z…

WIĘCEJ >

Leczo na ostro

W garnku rozgrzewamy odrobine masła. Cebulę i imbir drobno kroimy i wrzucamy na tłuszcz. Chwilę podsmażamy. Cukinię i paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Dorzucamy do garnka. Chwilę wszystko obsmażamy. Po chwili dodajemy kurkumę, paprykę…

WIĘCEJ >

Sałatka curry z gotowanym kurczakiem z nutą cytrynową

Obieramy marchew i pietruszkę i kroimy na półwzdłuż Kurczaka wkładamy do garnka i dodajemy przekrojone warzywa lekko solimy Zalewamy zimną wodą żeby poziom był 3 cm wyżej Wstawiamy na palnik i gotujemy na wolnym ogniu…

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….

WIĘCEJ >