fbpx
logo
Szukaj
open close

Żeberka z rozmarynem i czosnkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c689569a6-f5db-4af7-b939-d70373e3bd2c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Żeberka z rozmarynem i czosnkiem

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i przenosimy do miski z zieleniną
  • Do miski dolewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy (sól) i całość dokładnie mieszamy
  • Żeberka wkładamy do torebki plastikowej, wlewamy marynatę i pocieramy tak, aby mięso dokładnie było pokryte marynatą
  • Następnie wypuszczamy z torebki powietrze, szczelnie zamykamy i wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 230 st. C
  • Rozgrzewamy żaroodporną patelnię
  • Na patelnię kładziemy żeberka i podsmażamy przez ok. 5-6 minut z każdej strony
  • Żeberka układamy na patelni tak, aby kości się przeplatały i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Po tym czasie wyciągamy żeberka z piekarnika i odstawiamy na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia żeberek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Trudny

Lista składników

  • Wieprzowina żebra (900 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Rozmaryn (świeży) (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia z metalową rączką, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym na makaronie z cukinii

Pierś drobiową kroimy na kilka pasków Cebulę kroimy w piórka Rozgrzewamy dużą patelnię z łyżką tłuszczu Smażymy kawałki kurczaka z każdej strony po 2 minuty Dodajemy pokrojoną cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy rosół, musztardę, miód…

WIĘCEJ >

Koktajl szpinakowo-borówkowy

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, dodajemy szpinak, ogórek, borówki, olej kokosowy i lód Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Dekorujemy miętą

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy AIP

Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy z wierzchu na dużym ogniu, zmniejszamy ogień na średni. Kroimy warzywa, wyciskamy czosnek i dodajemy do mięsa. Dodajemy liście laurowe. Dusimy 1,5 do 2 godzin po przykryciem – do miękkości….

WIĘCEJ >

Szparagi z pulpecikami wieprzowymi duszonymi w cebuli

Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej osolonej wodzie i wyjmujemy na miskę Boczek kroimy w kawałki Marchew, pietruszkę, obieramy Mielimy boczek w maszynce do mięsa Co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki lub marchewki na…

WIĘCEJ >