Zupa dyniowa
Zupa dyniowa
Przygotowanie
- Dynię obieramy i usuwamy pestki z włóknami, a miąższ kroimy na kawałki
- Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
- Do garnka wlewamy tłuszcz, wkładamy dynię i cebulę, mieszamy i smażymy przez ok. 3 minuty
- Dolewamy wodę i mleko, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 30 minut
- Następnie zupę blendujemy i nakładamy na talerze
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z dynią.
Autor
Lista składników
- Dynia (800 g)
- Woda (400 ml)
- Cebula (210 g)
- Mleko krowie (200 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Curry w proszku (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.