fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa pho

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf80431d4-f069-45dd-9235-4f49e4ebd950-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa pho

Przygotowanie

  • Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut.
  • Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir i obraną cebulę.
  • Kości odcedzamy i opłukujemy pod zimną wodą.
  • Podgotowane kości i prażone przyprawy wrzucamy do misy wolnowaru, zalewamy wodą i ustawiamy na tryb low na co najmniej 7 godzin (najlepiej na całą noc).
  • Rano do bulionu dodajemy sok z jednej limonki i sól do smaku.
  • Zupę możemy podać z ugotowaym makaronem ryżowym i grillowanym indykiem:
  • Mięso marynujemy przez co najmniej 30 minut w lodówce.
  • Makaron zalewamy gorącą wodą i czekamy.
  • Mięso grillujemy na suchej patelni lub z odrobiną wody.
  • Do miseczki przekładamy gotowy makaron, zalewamy go bulionem, a na wierzch układamy kawałki indyka.
  • W razie potrzeby można dodać do całości jeszcze więcej soku z limonki.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 17
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

Bulion

  • Woda (1500 ml)
  • Wieprzowina kości szpikowe (200 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Sok z limonki (100 g)
  • Cynamon – laska (3 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (3 g)
  • Pieprz ziarnisty (3 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Anyż – nasiona (1 g)
  • Imbir (świeży) (1 g)

Marynata do mięsa

  • Sok z limonki (200 g)
  • Chili (80 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (24 ml)
  • Czosnek (świeży) (20 g)
  • Sól kłodawska (12 g)

Do podania

  • Indyk pierś (600 g)
  • Makaron ryżowy (400 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - duży, Lodówka, Miska, Naczynie płaskie, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Sitko, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grzyby duszone z cukinią

Grzyby myjemy i kroimy w plasterki. Cukinię kroimy w kostkę. Cebule drobno siekamy. Na dużej patelni (lub w głębokim rondlu) rozgrzewamy 3 łyżki tłuszczu. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i smażymy około 10 minut, do czasu…

WIĘCEJ >

Sałatka śledziowo – buraczkowa

Ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce na cienkich oczkach Cebulę obrać i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Dodać cebulę, zasmażać 3 min Przesmażoną cebulę przełożyć do miski z tartymi burakami Dodać ocet jabłkowy,…

WIĘCEJ >

Kala-mniaki

Kalafior gotujemy do miękkości i odcedzamy. Następnie całość miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki lub dozwolonymi ziołami Wykładamy do brytfanki wyłożonej papierem i posmarowanej olejem kokosowym. Zapiekamy w piekarniku do czasu, aż…

WIĘCEJ >

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

Rybę kroimy na 4 kawałki Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach Cebulę kroimy w półksiężyce Warzywa wrzucamy do miski i zalewamy oliwą Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy majeranek Dodajemy…

WIĘCEJ >