fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa pho

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf80431d4-f069-45dd-9235-4f49e4ebd950-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa pho

Przygotowanie

  • Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut.
  • Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir i obraną cebulę.
  • Kości odcedzamy i opłukujemy pod zimną wodą.
  • Podgotowane kości i prażone przyprawy wrzucamy do misy wolnowaru, zalewamy wodą i ustawiamy na tryb low na co najmniej 7 godzin (najlepiej na całą noc).
  • Rano do bulionu dodajemy sok z jednej limonki i sól do smaku.
  • Zupę możemy podać z ugotowaym makaronem ryżowym i grillowanym indykiem:
  • Mięso marynujemy przez co najmniej 30 minut w lodówce.
  • Makaron zalewamy gorącą wodą i czekamy.
  • Mięso grillujemy na suchej patelni lub z odrobiną wody.
  • Do miseczki przekładamy gotowy makaron, zalewamy go bulionem, a na wierzch układamy kawałki indyka.
  • W razie potrzeby można dodać do całości jeszcze więcej soku z limonki.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 17
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

Bulion

  • Woda (1500 ml)
  • Wieprzowina kości szpikowe (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Sok z limonki (bio) (100 g)
  • Cynamon – laska (3 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (3 g)
  • Pieprz ziarnisty (3 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Anyż – nasiona (1 g)
  • Imbir korzeń (1 g)

Marynata do mięsa

  • Sok z limonki (bio) (200 g)
  • Chili (80 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (24 ml)
  • Czosnek (20 g)
  • Sól kłodawska (12 g)

Do podania

  • Indyk pierś (600 g)
  • Makaron ryżowy (400 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - duży, Lodówka, Miska, Naczynie płaskie, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Sitko, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Rolki nori z owocami morza

Marchewkę, ogórka i łososia kroimy w paski julienne. Awokado wydrążamy i widelcem rozgniatamy miąższ, dodajemy mielony imbir i dokładnie mieszamy. Pasta ta będzie pełniła taką funkcję jak ryż w tradycyjnym sushi. Rozkładamy arkusz wodorostów i…

WIĘCEJ >

Wołowina z marchewką i imbirem

Marchewkę kroimy w plastry, a imbir jak najdrobniej, następnie podsmażamy na maśle Dodajemy mięso i solimy. Cały czas mieszamy Dolewamy odrobinę wody i przecier pomidorowy. Dusimy przez 15 minut (w razie potrzeby dolewając wodę) i…

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C Sałatę układamy na talerzu Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na…

WIĘCEJ >

Omlet prawie serowy

Jajka blendujemy z płatkami drożdżowymi, papryką wędzoną i szczyptą soli. Rozgrzewamy patelnię z masłem klarowanym. Wylewamy masę na patelnię i smażymy do czasu gdy dół omleta się zetnie i zarumieni. Omlet obracamy i smażymy z…

WIĘCEJ >