fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa rybna z kukurydzą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c88502646-ad0b-48a5-88b2-1898094d1111
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa rybna z kukurydzą

Przygotowanie

  • Boczek kroimy w kostkę
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Z kukurydzy odcinamy ziarna
  • Rybę kroimy na drobne kawałki
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem oraz kukurydzę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 5 minut (do momentu, aż kukurydza nieco zmięknie)
  • Dolewamy bulion oraz wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Dodajemy rybę, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 8-10 minut (gotujemy do momentu, aż ryba będzie miękka)
  • Do miski wlewamy mleko, dodajemy mąkę i mieszamy na gładką, jednolitą „pastę”
  • Następnie dolewamy „pastę” do zupy, cały czas mieszając (mieszamy do momentu, aż zupa zacznie gęstnieć)
  • Zupę doprawiamy (solą i pieprzem), mieszamy i nakładamy na talerze

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (500 ml)
  • Woda (500 ml)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (400 g)
  • Kukurydza – kolba (360 g)
  • Cebula (45 g)
  • Mleko kokosowe (45 ml)
  • Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Witaminowa zupa z pieczarkami

Boćwinę, szpinak i rukolę kroimy na paski Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy wszystkie warzywa i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Rosół drobiowy

Kurę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i moczymy przez ok. 2 godz. W osobnym garnku zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wkładamy kurę, zagotowujemy i wylewamy wodę Marchew, seler, pietruszkę oraz por obieramy i kroimy na…

WIĘCEJ >

Zupa chrzanowa (na wywarze kostnym)

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z jajem

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >