fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa rybna z kukurydzą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-209
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa rybna z kukurydzą

Przygotowanie

  • Boczek kroimy w kostkę
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Z kukurydzy odcinamy ziarna
  • Rybę kroimy na drobne kawałki
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem oraz kukurydzę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 5 minut (do momentu, aż kukurydza nieco zmięknie)
  • Dolewamy bulion oraz wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Dodajemy rybę, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 8-10 minut (gotujemy do momentu, aż ryba będzie miękka)
  • Do miski wlewamy mleko, dodajemy mąkę i mieszamy na gładką, jednolitą „pastę”
  • Następnie dolewamy „pastę” do zupy, cały czas mieszając (mieszamy do momentu, aż zupa zacznie gęstnieć)
  • Zupę doprawiamy (solą i pieprzem), mieszamy i nakładamy na talerze

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (500 ml)
  • Woda (500 ml)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (400 g)
  • Kukurydza – kolba (360 g)
  • Cebula (45 g)
  • Mleko krowie (45 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Roladki wołowe z serem i bazylią

Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy, wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy Masę mięsną dzielimy na dwie części i rozpłaszczamy każdą część na kształt prostokąta Na mięso układamy ser, listki bazylii oraz posypujemy przyprawami, a…

WIĘCEJ >

Kulki z kaszy kukurydzianej w sosie pomidorowym

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Do garnka wlewamy pomidory, dodajemy przecier oraz przyprawy, mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut Oliwki siekamy na kawałki Ser rozgniatamy Do miski wrzucamy kaszę, oliwki oraz ser i…

WIĘCEJ >

Makaron z kiełbaskami i warzywami

Kiełbasy, papryki i cukinię kroimy w plastry Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…

WIĘCEJ >