fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa buraczkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc2474ab2-c26d-4962-a3e8-afae7ff42d3b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa buraczkowa

Przygotowanie

  • Wlewamy bulion do garnka
  • Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa
  • Doprowadzamy do wrzenia
  • Gotujemy około 30 minut
  • Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia bulionów, które stanowią bazę do zupy oraz propozycje przyrządzenia innych zup z buraków.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (300 ml)
  • Burak (świeży) (200 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szpinak z cytrusową nutą

Rozgrzewamy oliwę na patelni Dodajemy szpinak, solimy Smażymy 4 minuty, zdejmujemy z ognia Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy do szpinaku, mieszamy

WIĘCEJ >

Karp w sosie rodzynkowym z ziemniakami

Rybę wkładamy do garnka i zalewamy wrzątkiem z czajnika Po 8-10 sekundach odlewamy wodę i zalewamy zimną wodą z kranu Ręką lub nożem zdejmujemy szlam i ewentualne łuski z ryby Płuczemy pod bieżącą wodą oczyszczone kawałki…

WIĘCEJ >

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i pestkami dyni

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy pestkami

WIĘCEJ >