Zupa z mięsem i porem
Zupa z mięsem i porem
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce
- Pora obieramy i kroimy w plastry
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 7-8 minut (tak aby nie było surowe), co jakiś czas mieszając
- Dodajemy cebulę oraz pora i smażymy przez ok. 4-5 minut
- Wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia
- Dodajemy ser i dokładnie mieszamy, tak aby się rozpuścił
- Dodajemy śmietanę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (750 ml)
- Wieprzowina mięso mielone (500 g)
- Ser topiony naturalny (400 g)
- Śmietana 18% (200 g)
- Por (140 g)
- Cebula (105 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Cytryna – skórka (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Letnia zupa warzywna z groszkiem
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy marchew, wlewamy bulion i…
WIĘCEJ >Zupa grzybowa z ziemniakami
Grzyby wrzucamy do garnka, zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na ok. 8 godz. (a najlepiej na całą noc) Po tym czasie wstawiamy garnek na kuchenkę i gotujemy przez ok. 1 godz. Dolewamy bulion i całość…
WIĘCEJ >Wiosenna zupa z pokrzywy
Młode pędy pokrzywy dokładnie płuczemy, usuwamy nadmiar wody Za pomocą nożyczek odcinamy liście wraz miękkimi częściami pokrzywy, twarde kawałki łodygi odrzucamy Pokrojone warzywa wrzucamy do gotującego się rosołu Dodajemy suszone grzyby rozdrabniając je w rękach Gotujemy…
WIĘCEJ >Zupa kalafiorowo – brokułowa
Rosół rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…
WIĘCEJ >