fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z mięsem i porem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd4880fa9-6bdd-471e-b32d-a44813a9bf79
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa z mięsem i porem

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce
  • Pora obieramy i kroimy w plastry
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 7-8 minut (tak aby nie było surowe), co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy cebulę oraz pora i smażymy przez ok. 4-5 minut
  • Wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia
  • Dodajemy ser i dokładnie mieszamy, tak aby się rozpuścił
  • Dodajemy śmietanę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (750 ml)
  • Wieprzowina mięso mielone (500 g)
  • Ser topiony (400 g)
  • Śmietana 18% (200 g)
  • Por (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Cytryna – skórka (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Stek z karkówki, smażony topinambur z marchewką

wstawić garnek z wodą na gaz   topinambur obrać ze skóry, umyć i wyszorować do gotującej wody włożyć czysty topinambur, gotować 20 minut marchewkę obrać i pokroić w paski/talarki/kostkę  cebulę obrać i pokroić w plasterki plaster…

WIĘCEJ >

Mandarynka

Mandarynki umyć i obrać

WIĘCEJ >

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno w małej miseczce. Polewamy warzywa sosem i dokładnie mieszamy. Posypujemy migdałami dla dekoracji.

WIĘCEJ >

Jajka zapiekane w awokado

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C Awokado obieramy ze skóry Przekrawamy wzdłuż na pół i wyrzucamy pestkę Odcinamy delikatnie dół awokado, w ten sposób, żeby mogło stać poziomo i się nie przewracało Lekko solimy i…

WIĘCEJ >