fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z mięsem i porem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd4880fa9-6bdd-471e-b32d-a44813a9bf79
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa z mięsem i porem

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce
  • Pora obieramy i kroimy w plastry
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 7-8 minut (tak aby nie było surowe), co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy cebulę oraz pora i smażymy przez ok. 4-5 minut
  • Wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia
  • Dodajemy ser i dokładnie mieszamy, tak aby się rozpuścił
  • Dodajemy śmietanę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (750 ml)
  • Wieprzowina mięso mielone (500 g)
  • Ser topiony (400 g)
  • Śmietana 18% (200 g)
  • Por (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Cytryna – skórka (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Poziomki

Poziomki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Pieczone ziemniaki z czosnkiem

Ziemniaki dokładnie szorujemy i kroimy na pół W garnku zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wrzucamy ziemniaki, wyłączamy kuchenkę, przykrywamy garnek pokrywką i odstawiamy na ok. 10 minut Następnie ziemniaki odcedzamy i przenosimy na ręcznik kuchenny,…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie estragonowym

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w większą kostkę Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy mięso, przecier oraz przyprawy (paprykę)…

WIĘCEJ >

Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar

Buraka kroimy w cienkie plastry, wkładamy do miski, dodajemy ocet, lekko solimy i pieprzymy, odstawiamy bok Kalarepę, seler, marchew obieramy i kroimy w paski lub karbowane frytki lub przepuszczamy przez spiromat Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >