Chleb gryczany z pastą kokosową i truskawkami
Chleb gryczany z pastą kokosową i truskawkami
Przygotowanie
- Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w plastry
- Kromki chleba smarujemy pastą i układamy plastry truskawek
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych kanapek.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (140 g)
- Truskawka (80 g)
- Ser Mascarpone (30 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Chleb z twarożkiem
Do miski wkładamy twaróg, dodajemy jogurt oraz przyprawy i dokładnie mieszamy Twarożek nakładamy na kromki chleba
WIĘCEJ >Kanapki z awokado, rzodkiewką i roszponką
Awokado obieramy i kroimy w plastry Rzodkiewkę kroimy w plastry Kanapki smarujemy tłuszczem, układamy na nich roszponkę, awokado oraz rzodkiewkę i posypujemy przyprawami (jeśli są podane w składnikach)
WIĘCEJ >Kanapki z chleba gryczanego z ogórkiem i sałatą
Chleb smarujemy masłem Na kromki kładziemy sałatę Ogórki kroimy w plasterki i układamy na kanapkach
WIĘCEJ >Pasta z awokado i oliwek z chlebem gryczanym
Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Wrzucamy awokado do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Obieramy czosnek i dorzucamy Wyciskamy sok z cytryny do naczynia Dodajemy oliwę Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy Nakładamy pastę na…
WIĘCEJ >