fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrupiąca przekąska

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c08b0deba-ba10-4be0-9d23-1057dadc8113
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chrupiąca przekąska

Przygotowanie

  • Nasiona słonecznika blendujemy z mlekiem kokosowym i z solą (możemy użyć moździerza lub młynka do kawy)
  • Podajemy z pokrojonymi w słupki warzywami np. marchewką i/lub selerem naciowym

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Marchew (świeża) (135 g)
  • Pestki słonecznika obrane (30 g)
  • Mleko kokosowe (10 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka na ostro

Papryki kroimy w kostkę, pomidorki na połówki, a ostrą papryczkę bardzo drobno. W misce mieszamy rukolę z warzywami. Marakuje kroimy na pół i wyjmujemy łyżeczką miąższ. Sałatkę polewamy oliwą, miąższem z marakui i sokiem z…

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >

Paprykarz szczeciński z chlebem

Makrelę obieramy ze skóry i z ości Ryż płuczemy na sicie pod bieżącą zimną wodą Wrzucamy do garnka z gotującą wodą (około litr wody) Gotujemy do miękkości – około 15 minut i odcedzamy na sicie…

WIĘCEJ >

Cukiniowo – bazyliowy omlet

Cebulę, czosnek i bazylię drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z czosnkiem. Zanim cebula się zeszkli, obieraczką do warzyw lub obieraczką do makaronu warzywnego, tworzymy cukiniowe paski, które dorzucamy na…

WIĘCEJ >