fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrupiąca przekąska

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c08b0deba-ba10-4be0-9d23-1057dadc8113
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chrupiąca przekąska

Przygotowanie

  • Nasiona słonecznika blendujemy z mlekiem kokosowym i z solą (możemy użyć moździerza lub młynka do kawy)
  • Podajemy z pokrojonymi w słupki warzywami np. marchewką i/lub selerem naciowym

Rady dietetyka

Każdy składnik przepisu dopasuj do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

Możesz marchewki zamienić na dowolne, ulubione warzywa.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 łyżki nasion słonecznika (30 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 1 łyżka mleka kokosowego (10 ml)
  • 2 marchewki (120 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Śledzie w pomidorach

Cebulę obieramy, kroimy w piórka, lub kostkę Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy przez 3 min cebulę Dodajemy koncentrat, mieszamy i podsmażamy 5 min Przekładamy do miski, czekamy 30 min aż przestygnie, wlewamy oliwę Lekko…

WIĘCEJ >

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc) Migdały z wodą przekładamy do blendera Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy Próbujemy…

WIĘCEJ >

Rolada z kapusty włoskiej

Liście kapusty włoskiej obgotować w osolonej wodzie. Przygotować farsz. Pieczarki zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i paprykę drobno posiekać. Na 2 łyżkach oliwy zeszklić cebulę. Zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Na tej samej…

WIĘCEJ >

Zupa koktajlowa

Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pomidorki i pieczemy przez 15 minut. Podgrzewamy bulion i wkładamy do niego podpieczone pomidory i przyprawy. Całość blendujemy i gotujemy jeszcze przez…

WIĘCEJ >