fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrupiąca przekąska

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c08b0deba-ba10-4be0-9d23-1057dadc8113

Chrupiąca przekąska

Przygotowanie

  • Nasiona słonecznika blendujemy z mlekiem kokosowym i z solą (możemy użyć moździerza lub młynka do kawy)
  • Podajemy z pokrojonymi w słupki warzywami np. marchewką i/lub selerem naciowym

Rady dietetyka

Każdy składnik przepisu dopasuj do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

Możesz marchewki zamienić na dowolne, ulubione warzywa.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 łyżki nasion słonecznika (30 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 1 łyżka mleka kokosowego (10 ml)
  • 2 marchewki (120 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Dynie pieczemy przez około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 st. C Następnie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy drobno posiekany czosnek, cebulę i podsmażamy do…

WIĘCEJ >

Kasztanowa masa czekoladowa z jeżynami

Masło i czekoladę rozpuszczamy wraz z syropem z agawy Kasztany rozdrabniamy w malakserze, dolewamy lekko ostudzony tłuszcz i wanilię Miksujemy do osiągnięcia gładkiej masy Połowę masy odkładamy, do reszty dodajemy jeżyny, blendujemy

WIĘCEJ >

Prosta pasta z awokado

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy natkę pietruszki i sok z cytryny Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku…

WIĘCEJ >

Rosół z gęsi

Zaczynamy od tego, że bierzemy litrową plastikową butelkę Wlewamy do niej zimną wodę, zakręcamy i wkładamy do zamrażalnika Gęś kładziemy na desce, wycinamy piersi i odcinamy nogi (mięso używamy do dań obiadowych, szkoda go do…

WIĘCEJ >