fbpx
logo
Szukaj
open close

Chrupiące kawałki kurczaka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caaa55c60-c78e-462b-9760-629819c2ab4a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chrupiące kawałki kurczaka

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 230 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Mięso kroimy na niewielkie kawałki
  • Płatki zawijamy w czystą ściereczkę i zgniatamy wałkiem do ciasta
  • Przygotowujemy 4 talerze: na 1 wysypujemy przyprawy i mieszamy, na 2 wysypujemy mąkę, na 3 wybijamy jaja i mieszamy, a na 4 wysypujemy rozdrobnione płatki
  • Każdy kawałek mięsa panierujemy w podanej kolejności talerzy, a następnie kładziemy na papier
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kurczakiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kurczak pierś (300 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Mąka ziemniaczana (80 g)
  • Płatki kukurydziane (60 g)
  • Curry w proszku (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Talerz, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczarki faszerowane mięsem z indyka

Piekarnik ustawiamy na 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu. Z pieczarek usuwamy nóżki i drobno kroimy. Kapelusze układamy w naczyniu żaroodpornym górą do dołu. Siekamy cebulę i natkę pietruszki, a następnie…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z sosem arrabiata

Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i trzemy na tarce spiralnej, czyli spiromacie Jeśli nie mamy spiromatu, to kroimy cukinię w plastry i plastry na cienkie paseczki jak spaghetti Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Galaretka z udek kurczaka

Mięso dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy (1,5 l wody na 4 szt.) Włoszczyznę obieramy i dodajemy do garnka Do garnka dodajemy przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie i pieprz ziarnisty) i…

WIĘCEJ >

Sałatka Cesar z grillowanym kurczakiem z sosem anchois i skwarkami

Sałatka Kurczaka posolić, popieprzyć  Sałatę podrzeć palcami na małe kawałki  Pomidory, ogórki, rzodkiew pokroić i położyć na sałacie Cebulę obrać i pokroić w plasterki i dodać do miski  Kurczaka smażymy po około 4 minuty z każdej…

WIĘCEJ >