Chrupiące kawałki kurczaka

Chrupiące kawałki kurczaka
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 230 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Mięso kroimy na niewielkie kawałki
- Płatki zawijamy w czystą ściereczkę i zgniatamy wałkiem do ciasta
- Przygotowujemy 4 talerze: na 1 wysypujemy przyprawy i mieszamy, na 2 wysypujemy mąkę, na 3 wybijamy jaja i mieszamy, a na 4 wysypujemy rozdrobnione płatki
- Każdy kawałek mięsa panierujemy w podanej kolejności talerzy, a następnie kładziemy na papier
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kurczakiem.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (300 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Mąka ziemniaczana (80 g)
- Płatki kukurydziane (60 g)
- Curry w proszku (3 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.