fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrzan marynowany

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c87b6c9bc-24f5-422a-aa8c-95f5f530a5b6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chrzan marynowany

Przygotowanie

  • Chrzan obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem octu, soli i cukru
  • Wyłączamy kuchenkę, a do garnka dodajemy chrzan i mieszamy
  • Chrzan przenosimy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy przez ok. 15-20 minut w temp. 90 st. C

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z dodatkiem chrzanu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 12
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chrzan korzeń (1000 g)
  • Woda (500 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (40 ml)
  • Cukier trzcinowy (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Obieraczka do warzyw, Piekarnik, Słoik - duży, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ziemniaki zapiekane z boczkiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ziemniaki dokładnie szorujemy, nacinamy wzdłuż na pół, kładziemy na blachę i smarujemy tłuszczem Boczek kroimy w większą kostkę Marchew obieramy i ścieramy na…

WIĘCEJ >

Ziemniaki z masłem ziołowym

Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i…

WIĘCEJ >

Trójkolorowa sałatka włoska

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papierze układamy plastry szynki, smarujemy 1/3 ilości tłuszczu i wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut Po tym czasie obracamy plastry szynki…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii i awokado

Cukinię oraz awokado obieramy i kroimy na kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię i dusimy przez ok. 12-15 minut Dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 15-20 minut Dodajemy pozostałe składniki (czosnek obieramy) i całość…

WIĘCEJ >