fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrzan marynowany

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-198
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chrzan marynowany

Przygotowanie

  • Chrzan obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem octu, soli i cukru
  • Wyłączamy kuchenkę, a do garnka dodajemy chrzan i mieszamy
  • Chrzan przenosimy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy przez ok. 15-20 minut w temp. 90 st. C

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z dodatkiem chrzanu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 12
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chrzan korzeń (1000 g)
  • Woda (500 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (40 ml)
  • Cukier trzcinowy (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Obieraczka do warzyw, Piekarnik, Słoik - duży, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sos pomidorowy

Pomidory dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, usuwając twarde rdzenie. Czosnek siekamy i dodajemy do pomidorów. Pomidory z czosnkiem blendujemy, po czym doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i na małym ogniu gotujemy ok. 15-20…

WIĘCEJ >

Sos paprykowy

Paprykę kroimy w małą kostkę, przekładamy do wysokiego naczynia, zalewamy wodą, oliwą, sokiem z cytryny i miksujemy blenderem na gładką masę. Następnie dodajemy obie mąki i miksujemy jeszcze przez chwilę. Przelewamy masę do garnka przez gęste…

WIĘCEJ >

Komosanka dyniowa

Dynię obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Do miski…

WIĘCEJ >

Ziemniaki zapiekane

Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Blachę skrapiamy tłuszczem Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie odcedzamy i przenosimy na blachę Ziemniaki skrapiamy tłuszczem i posypujemy…

WIĘCEJ >