Chrzan marynowany
Chrzan marynowany
Przygotowanie
- Chrzan obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem octu, soli i cukru
- Wyłączamy kuchenkę, a do garnka dodajemy chrzan i mieszamy
- Chrzan przenosimy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy przez ok. 15-20 minut w temp. 90 st. C
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z dodatkiem chrzanu.
Autor
Lista składników
- Chrzan korzeń (1000 g)
- Woda (500 ml)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (40 ml)
- Cukier trzcinowy (4 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Ziemniaki zapiekane z boczkiem
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ziemniaki dokładnie szorujemy, nacinamy wzdłuż na pół, kładziemy na blachę i smarujemy tłuszczem Boczek kroimy w większą kostkę Marchew obieramy i ścieramy na…
WIĘCEJ >Ziemniaki z masłem ziołowym
Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i…
WIĘCEJ >Trójkolorowa sałatka włoska
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papierze układamy plastry szynki, smarujemy 1/3 ilości tłuszczu i wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut Po tym czasie obracamy plastry szynki…
WIĘCEJ >Zupa krem z cukinii i awokado
Cukinię oraz awokado obieramy i kroimy na kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię i dusimy przez ok. 12-15 minut Dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 15-20 minut Dodajemy pozostałe składniki (czosnek obieramy) i całość…
WIĘCEJ >