Chrzan tarty
Chrzan tarty
Przygotowanie
- Chrzan obieramy i bardzo drobno ucieramy (np. w malakserze)
- Następnie przenosimy chrzan do miski, zalewamy wrzątkiem i mieszamy
- Dodajemy sok z cytryny i ponownie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypada 1 łyżeczka.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chrzanów.
Autor
Lista składników
- Chrzan korzeń (90 g)
- Woda (50 ml)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Błyskawiczne powidła śliwkowe
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i dokładnie blendujemy
WIĘCEJ >Pasta z oliwek i awokado
Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Dodajemy czosnek i sok z cytryny Dodajemy oliwę i oliwki Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy na gładką masę
WIĘCEJ >Masło ziołowe z awokado
Tłuszcz powinien być w temp. pokojowej Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w ćwiartki Zieleninę drobno siekamy Wszystkie składniki (poza przyprawami) wrzucamy do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję Dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy…
WIĘCEJ >Dżem truskawkowy
Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i podgrzewamy na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką i rozdrabniając nią truskawki na mniejsze kawałki Kiedy zawartość garnka zacznie wrzeć – zmniejszamy ogień i gotujemy przez…
WIĘCEJ >