fbpx
logo
Szukaj
open close

Chrzan tarty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c27e1126d-1171-4b6a-b394-835f82ebc75c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chrzan tarty

Przygotowanie

  • Chrzan obieramy i bardzo drobno ucieramy (np. w malakserze)
  • Następnie przenosimy chrzan do miski, zalewamy wrzątkiem i mieszamy
  • Dodajemy sok z cytryny i ponownie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypada 1 łyżeczka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chrzanów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 15
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chrzan korzeń (90 g)
  • Woda (50 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Malakser, Miska, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Błyskawiczne powidła śliwkowe

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i dokładnie blendujemy

WIĘCEJ >

Pasta z oliwek i awokado

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Dodajemy czosnek i sok z cytryny Dodajemy oliwę i oliwki Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy na gładką masę

WIĘCEJ >

Masło ziołowe z awokado

Tłuszcz powinien być w temp. pokojowej Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w ćwiartki Zieleninę drobno siekamy Wszystkie składniki (poza przyprawami) wrzucamy do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję Dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Dżem truskawkowy

Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i podgrzewamy na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką i rozdrabniając nią truskawki na mniejsze kawałki Kiedy zawartość garnka zacznie wrzeć – zmniejszamy ogień i gotujemy przez…

WIĘCEJ >