fbpx
logo
Szukaj
open close

Chrzan tarty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c27e1126d-1171-4b6a-b394-835f82ebc75c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chrzan tarty

Przygotowanie

  • Chrzan obieramy i bardzo drobno ucieramy (np. w malakserze)
  • Następnie przenosimy chrzan do miski, zalewamy wrzątkiem i mieszamy
  • Dodajemy sok z cytryny i ponownie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypada 1 łyżeczka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chrzanów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 15
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chrzan korzeń (90 g)
  • Woda (50 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Malakser, Miska, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pasta z bobu i awokado

Bób dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i zaczynamy gotować Gdy woda zacznie się gotować, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy bób przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie bób odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia…

WIĘCEJ >

Sałatka z makaronem ryżowym

Do garnka wkładamy masło orzechowe, dolewamy mleko, sok z cytryny i sos sojowy, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 10 minut (na średnim ogniu), co jakiś czas mieszając Następnie ściągamy garnek z kuchenki i odstawiamy do…

WIĘCEJ >

Hawajski chleb orzechowy z mąki kokosowej

Banana obieramy, rozgniatamy widelcem i wrzucamy do miski Ananasa obieramy, kroimy na kawałki, rozgniatamy widelcem i wrzucamy do miski z bananem Do miski z owocami wybijamy jaja, dodajemy miód i przyprawy (sól) i całość dokładnie…

WIĘCEJ >

Jajo w foremce z boczku

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Foremki na muffiny smarujemy tłuszczem Ścianki foremek w środku wykładamy plastrami boczku Do miski po kolei wybijamy jaja i przelewamy do foremek z boczkiem Jaja posypujemy przyprawami i…

WIĘCEJ >