fbpx
logo
Szukaj
open close

Duszona wołowina z włoskimi orzechami, suszonymi śliwkami i morelami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7734b40a-e53d-4dd5-8e50-f08b8a66f541
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Duszona wołowina z włoskimi orzechami, suszonymi śliwkami i morelami

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę
  • Zieleninę (natkę), orzechy i owoce drobno siekamy
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Pomidora kroimy w drobną kostkę
  • Mięso obkładamy czosnkiem i zieleniną
  • Na głębokiej patelni (najlepiej z kamienia) rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i podsmażamy z każdej strony do momentu, aż się lekko zarumieni
  • Dodajemy cebulę i zieleninę (tymianek), dolewamy wino i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy pomidory i orzechy, przykrywamy i gotujemy na średnim ogniu przez ok. 90 minut
  • Dodajemy owoce, mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut (do miękkości mięsa)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z wieprzowiną.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (1350 g)
  • Wino białe wytrawne (250 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Morela suszona (100 g)
  • Orzech włoski (85 g)
  • Śliwka suszona (70 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia - głęboka, Pokrywka do patelni, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Miniquiche lorraine

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę na babeczki lekko smarujemy tłuszczem Cebulę obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Jaja wybijamy do osobnej miski i lekko ubijamy, po czym dodajemy do…

WIĘCEJ >

Kremowa zapiekanka z kurczakiem

Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut Cebulę obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w plastry Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Do rondla wlewamy bulion, dodajemy cebulę oraz marchew…

WIĘCEJ >

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki Pomidor kroimy w cząstki Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem

WIĘCEJ >

Sorbet malinowy

Maliny wkładamy do zamrażarki na ok. 4-5 godz. Następnie wyciągamy i odstawiamy na ok. 15 minut Po tym czasie sprawdzamy czy w owoce da się wbić nóż, jeśli tak – blendujemy, jeśli nie – czekamy…

WIĘCEJ >