fbpx
logo
Szukaj
open close

Duszona wołowina z włoskimi orzechami, suszonymi śliwkami i morelami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7734b40a-e53d-4dd5-8e50-f08b8a66f541
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Duszona wołowina z włoskimi orzechami, suszonymi śliwkami i morelami

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę
  • Zieleninę (natkę), orzechy i owoce drobno siekamy
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Pomidora kroimy w drobną kostkę
  • Mięso obkładamy czosnkiem i zieleniną
  • Na głębokiej patelni (najlepiej z kamienia) rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i podsmażamy z każdej strony do momentu, aż się lekko zarumieni
  • Dodajemy cebulę i zieleninę (tymianek), dolewamy wino i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy pomidory i orzechy, przykrywamy i gotujemy na średnim ogniu przez ok. 90 minut
  • Dodajemy owoce, mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut (do miękkości mięsa)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z wieprzowiną.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (1350 g)
  • Wino białe wytrawne (250 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Morela suszona (100 g)
  • Orzech włoski (85 g)
  • Śliwka suszona (70 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia - głęboka, Pokrywka do patelni, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Hamburgery wieprzowe

Herbatniki grubo kruszymy do miski, wlewamy wodę (tylko tyle, aby zakryć herbatniki) i moczymy przez ok. 2 minuty Po tym (…)

WIĘCEJ >

Frittata z żeberkami wieprzowymi

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Marchew i pietruszkę obrać pokroić w kostkę Żeberka obrać z kości i pokroić (…)

WIĘCEJ >

Zrazy wieprzowe po staropolsku faszerowane sarną z ziemniakami i sałatą

Zrazy z sosem Łopatkę z sarny zmielić na standardowym sitku / oczkach Lekko posolić, popieprzyć Dodać rozmaryn Wymieszać i podzielić (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kapustę pokroić w (…)

WIĘCEJ >

Ozorek wieprzowy w sosie winno – śliwkowym z batatami

Ozorek: Marchew, pietruszkę i por oczyszczamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 l zimnej wody Dodajemy do garnka ozorek, lekko solimy (…)

WIĘCEJ >