fbpx
logo
Szukaj
open close

Frittata warzywna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9c35d708-74f4-4453-97f5-33050bb2e6f9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Frittata warzywna

Przygotowanie

  • Pomidora kroimy w kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Ser kroimy na kawałki (lub ścieramy na grubych oczkach tarki)
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Do miski wybijamy jaja, dolewamy odrobinę wody i ubijamy
  • Pomidora, oliwki, zieleninę oraz ser rozkładamy w naczyniu żaroodpornym, na wierzch wylewamy jaja i całość posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut (pieczemy do momentu, aż jaja się zetną)

Rady dietetyka

Na 1 porcję przypadają 2 kawałki.

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia frittaty.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (306 g)
  • Pomidor (140 g)
  • Ser Mozzarella (125 g)
  • Oliwki czarne (45 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Woda (15 ml)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Łatwy grillowany kurczak taty

Każdy filet powinien ważyć ok. 115 g Mięso rozbijamy na grubość ok. 5-6 mm Rozgrzewamy patelnię grillową przez ok. 10-15 minut Mięso oprószamy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i oregano) i skrapiamy tłuszczem (oliwą)…

WIĘCEJ >

Omlet prawie serowy

Jajka blendujemy z płatkami drożdżowymi, papryką wędzoną i szczyptą soli. Rozgrzewamy patelnię z masłem klarowanym. Wylewamy masę na patelnię i smażymy do czasu gdy dół omleta się zetnie i zarumieni. Omlet obracamy i smażymy z…

WIĘCEJ >

Winogrona

Winogrona umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Ciastka z tapioką

Mało rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w garnku na małym ogniu. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki miksujemy razem z rozpuszczony masłem. Masę wylewamy do foremek i pieczemy przez 20 minut. Gotowe ciastka wyjmujemy…

WIĘCEJ >