fbpx
logo
Szukaj
open close

Frittata warzywna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9c35d708-74f4-4453-97f5-33050bb2e6f9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Frittata warzywna

Przygotowanie

  • Pomidora kroimy w kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Ser kroimy na kawałki (lub ścieramy na grubych oczkach tarki)
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Do miski wybijamy jaja, dolewamy odrobinę wody i ubijamy
  • Pomidora, oliwki, zieleninę oraz ser rozkładamy w naczyniu żaroodpornym, na wierzch wylewamy jaja i całość posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut (pieczemy do momentu, aż jaja się zetną)

Rady dietetyka

Na 1 porcję przypadają 2 kawałki.

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia frittaty.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (306 g)
  • Pomidor (140 g)
  • Ser Mozzarella (125 g)
  • Oliwki czarne (45 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Woda (15 ml)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Frittata z batatami i kiełbasą

Kiełbasę nacinamy i posypujemy przyprawami (kminem rzymskim i kolendrą) Układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 (…)

WIĘCEJ >

Frittata warzywna z pomidorami i mozzarellą

Rozgrzewamy piekarnik do 20 st. C Ubijamy jajka z dwoma łyżkami wody i odstawiamy Pomidory i szczypior myjemy Ser, szczypior, (…)

WIĘCEJ >

Frittata z żeberkami wieprzowymi

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Marchew i pietruszkę obrać pokroić w kostkę Żeberka obrać z kości i pokroić (…)

WIĘCEJ >

Frittata grzybowa

Pieczarki kroimy w plastry Boczniaki kroimy w paski Por przekrawamy na pół, płuczemy pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między (…)

WIĘCEJ >

Fritatta szpinakowa

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni (…)

WIĘCEJ >