fbpx
logo
Szukaj
open close

Gicz jagnięca z pesto z suszonych pomidorów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4fc2d7e2-3a3e-4cc6-ab57-f0f7cf50a12e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gicz jagnięca z pesto z suszonych pomidorów

Przygotowanie

Pesto

  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera
  • Czosnek obieramy, przepuszczamy przez praskę i przenosimy do blendera
  • Do blendera dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy

Gicz jagnięca

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą i pieprzem)
  • Na żaroodpornej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i podsmażamy przez ok. 6-7 minut (tak, aby było zarumienione z każdej strony)
  • Następnie kładziemy mięso na blachę, smarujemy pesto i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 1 godz.
  • Po tym czasie odstawiamy mięso do ostygnięcia na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z jagnięciną.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

Pesto

  • Pomidor suszony (140 g)
  • Orzechy piniowe (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)

Gicz jagnięca

  • Jagnięcina goleń przednia (1000 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól morska (6 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia z metalową rączką, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Spaghetti z cukinii z sosem arrabiata

Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i trzemy na tarce spiralnej, czyli spiromacie Jeśli nie mamy spiromatu, to kroimy cukinię w plastry i plastry na cienkie paseczki jak spaghetti Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Owsianka paleo z nasionami

W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe. Dodajemy cynamon i siemię lniane. Gotujemy 3 minuty, cały czas mieszając. Zestawiamy z palnika i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka. Przelewamy do miseczki. Na patelni prażymy nasiona – krótko…

WIĘCEJ >

Gulasz w pomidorach i z kapustą

Rozgrzewamy patelnię lub garnek smalcem Mięso kroimy w dużą kostkę i podduszamy na patelni razem z cebulą pokrojoną na drobno Dodajemy posiekaną kapustę, przyprawiamy ziołami i ulubionymi przyprawami Dusimy przez około 1 godz. pod przykryciem…

WIĘCEJ >

Bulion grzybowy

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez 2…

WIĘCEJ >