fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z szynką, pieczarkami i porem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cef3c4407-8ed6-463d-8bd7-48ab12ca2b96
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz z szynką, pieczarkami i porem

Przygotowanie

  • Por kroimy w pół plastry (tylko białą część)
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki kroimy w plasterki
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por, czosnek oraz przyprawy (liść laurowy) i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pieczarki i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dolewamy bulion, dodajemy pomidory i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 25-30 minut
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Dodajemy zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Gulasz możesz podawać ze świeżym pieczywem.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Wieprzowina szynka (surowa) (300 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Pieczarka (świeża) (200 g)
  • Por (140 g)
  • Masło (30 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smakowita zapiekanka z indykiem

Mięso kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy Seler kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Ziemniaki…

WIĘCEJ >

Gulasz z serc wieprzowych

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Serca kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Oddzielamy z selera każdą…

WIĘCEJ >

Duszona wołowina po grecku

Mięso kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ziemniaki dokładnie szorujemy i kroimy na pół Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy połowę mięsa i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Wolnowarzona karkówka z cukinią

Karkówkę posypujemy solą i pieprzem, wkładamy do wolnowaru podlewając odrobiną wody. Ustawiamy na tryb Low (1) ok. 6 h Po upływie czasu wolnowarzenia, kroimy cukinię wzdłuż w cienkie płaty. Każdy płat smarujemy cienką warstwą masła…

WIĘCEJ >