fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz z szynką, pieczarkami i porem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cef3c4407-8ed6-463d-8bd7-48ab12ca2b96
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz z szynką, pieczarkami i porem

Przygotowanie

  • Por kroimy w pół plastry (tylko białą część)
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki kroimy w plasterki
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por, czosnek oraz przyprawy (liść laurowy) i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pieczarki i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dolewamy bulion, dodajemy pomidory i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 25-30 minut
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Dodajemy zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Gulasz możesz podawać ze świeżym pieczywem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Wieprzowina szynka (surowa) (300 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Pieczarka (świeża) (200 g)
  • Por (140 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gulasz w sosie musztardowym

Mięso kroimy na kawałki o wielkości ok. 2 cm i przenosimy do miski Dolewamy sos i całość dokładnie mieszamy, a (…)

WIĘCEJ >

Gulasz drobiowy z grzybami i kaszą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Grzyby oczyszczamy i kroimy w plastry Pomidory i mięso kroimy w grubą kostkę (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczny gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w plastry Chili i zieleninę drobno siekamy Oliwki kroimy w plasterki Rybę oczyszczamy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Gulasz drobiowy ze szpinakiem i pomidorami

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Szpinak siekamy (nie za drobno) Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Gulasz w pomidorach i z kapustą

Rozgrzewamy patelnię lub garnek smalcem Mięso kroimy w dużą kostkę i podduszamy na patelni razem z cebulą pokrojoną na drobno (…)

WIĘCEJ >