fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz z szynką, pieczarkami i porem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cef3c4407-8ed6-463d-8bd7-48ab12ca2b96
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz z szynką, pieczarkami i porem

Przygotowanie

  • Por kroimy w pół plastry (tylko białą część)
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki kroimy w plasterki
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por, czosnek oraz przyprawy (liść laurowy) i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pieczarki i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dolewamy bulion, dodajemy pomidory i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 25-30 minut
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Dodajemy zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Gulasz możesz podawać ze świeżym pieczywem.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Wieprzowina szynka (surowa) (300 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Pieczarka (świeża) (200 g)
  • Por (140 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną Dzielimy na 4 części…

WIĘCEJ >

Makaron z cukinii w pomidorowym sosie

Odcinamy końcówki cukinii, przepuszczamy przez spiromat albo kroimy obieraczką w wąskie paski Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią makaron z cukinii, dodajemy sól i pieprz, smażymy przez 3 minuty W garnku podgrzewamy passatę pomidorową…

WIĘCEJ >

Szynka z wieprzowiny, boczku i rydzów

Wieprzowinę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmielone…

WIĘCEJ >

Prosta sałatka

Pomidorki kroimy w połówki i układamy na sałacie z oliwkami Warzywa polewamy octem i oliwą, a następnie posypujemy oregano

WIĘCEJ >