fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jogurt kokosowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4bdb115d-8351-44c0-9a22-f56b1830433b-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jogurt kokosowy

Przygotowanie

  • Mleko wlewamy do garnuszka
  • Dodajemy żelatynę i mieszamy
  • Mleko podgrzewamy do temp około 45 stopni, czyli trochę cieplejsze niż nasza dłoń
  • Dodajemy miód
  • Dodajemy bakterie jogurtowe
  • Mieszamy
  • Przykrywamy pokrywką, a najlepiej owijamy folią spożywczą
  • Wkładamy do piekarnika, który ustawiamy na 40 stopni
  • Zostawiamy na 10 h (spokojnie, nie zużyje dużo prądu)
  • Wyjmujemy, mieszamy
  • Przelewamy w słoiki i wkładamy do lodówki 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by przed wyborem każdego przepisu uwzględnić swoją aktualną dietę oraz towarzyszące nietolerancje – więcej informacji zawartych jest w piktogramach.

Uwagi

Jogurt kokosowy możesz spożyć z ulubionymi owocami oraz z orzechami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1,5 l mleka kokosowego
  • 2 łyżeczki żelatyny (8 g)
  • 4 łyżki miodu (50 g)
  • 1 fiolka z bakteriami jogurtowymi (0,5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Piekarnik

Alergeny

Histamina 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z owocami i bakaliami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część komosy, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Następnie blendujemy wszystko na gładką masę Całość przelewamy do miseczki, następnie…

WIĘCEJ >

Gruszka

Gruszkę umyć i zjeść

WIĘCEJ >

Grillowane owoce na oleju kokosowym

Kroimy ananasa w plastry i obieramy ze skórki i wycinamy zdrewniałe „oczko” z środka  Gruszkę kroimy w plastry  Jabłko kroimy w plastry  Usuwamy pestki i gniazda nasienne  Mango obieramy i kroimy w plastry (mango nie…

WIĘCEJ >

Brukselki pieczone w boczku w sosie musztardowym

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C, opcja grzania z góry i z dołu. Plastry boczku kroimy na pół i owijamy nim każdą brukselkę. Układamy tak przygotowane brukselki w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia….

WIĘCEJ >