fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jogurt kokosowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4bdb115d-8351-44c0-9a22-f56b1830433b-1

Jogurt kokosowy

Przygotowanie

  • Mleko wlewamy do garnuszka
  • Dodajemy żelatynę i mieszamy
  • Mleko podgrzewamy do temp około 45 stopni, czyli trochę cieplejsze niż nasza dłoń
  • Dodajemy miód
  • Dodajemy bakterie jogurtowe
  • Mieszamy
  • Przykrywamy pokrywką, a najlepiej owijamy folią spożywczą
  • Wkładamy do piekarnika, który ustawiamy na 40 stopni
  • Zostawiamy na 10 h (spokojnie, nie zużyje dużo prądu)
  • Wyjmujemy, mieszamy
  • Przelewamy w słoiki i wkładamy do lodówki 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by przed wyborem każdego przepisu uwzględnić swoją aktualną dietę oraz towarzyszące nietolerancje – więcej informacji zawartych jest w piktogramach.

Uwagi

Jogurt kokosowy możesz spożyć z ulubionymi owocami oraz z orzechami.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1,5 l mleka kokosowego
  • 2 łyżeczki żelatyny (8 g)
  • 4 łyżki miodu (50 g)
  • 1 fiolka z bakteriami jogurtowymi (0,5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotleciki z babką jajowatą

Mięso ugniatamy z jajkiem, babką i przyprawami Formujemy 6 kotletów Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu, co jakiś czas przewracając na drugą stronę Po około 10 – 15 minutach są gotowe

WIĘCEJ >

Makaron w stylu śródziemnomorskim

Pomidorki kroimy na połówki, a boczek w kostkę Na rozgrzanej patelni wytapiamy tłuszcz z boczku, po chwili dodajemy opłukany pod ciepłą wodą makaron konjac oraz przyprawy Na koniec na patelnię wrzucamy pomidorki, wszystko razem mieszamy…

WIĘCEJ >

Zupa rybna

Rybę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy masło klarowane Rybę wraz z pokrojonymi w połówki pomidorami podsmażamy. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny, szczypiorek i przyprawy Po dwóch minutach dolewamy wodę i zmniejszamy ogień Wszystko gotujemy…

WIĘCEJ >

Jabłka zapiekane z cynamonem

Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym warstwami Każdą warstwę jabłek podsypujemy cynamonem Pieczemy do miękkości około 40 minut w piekarniku nagrzanym do…

WIĘCEJ >