logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Jogurt kokosowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4bdb115d-8351-44c0-9a22-f56b1830433b

Jogurt kokosowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4bdb115d-8351-44c0-9a22-f56b1830433b

Przygotowanie

  • Mleko wlewamy do garnuszka
  • Dodajemy żelatynę i mieszamy
  • Mleko podgrzewamy do temp około 45 stopni, czyli trochę cieplejsze niż nasza dłoń
  • Dodajemy miód
  • Dodajemy bakterie jogurtowe
  • Mieszamy
  • Przykrywamy pokrywką, a najlepiej owijamy folią spożywczą
  • Wkładamy do piekarnika, który ustawiamy na 40 stopni
  • Zostawiamy na 10 h (spokojnie, nie zużyje dużo prądu)
  • Wyjmujemy, mieszamy
  • Przelewamy w słoiki i wkładamy do lodówki 

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 litry mleka kokosowego
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 4 łyżki miodu
  • 2 fiolki z bakteriami jogurtowymi

Potrzebny sprzęt

Garnek, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Golonka z wolnowaru

Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Golonki wkładamy do wolnowaru (…)

WIĘCEJ >

Chilli z wieprzowiny

Ustawiamy piekarnik na 160°C z opcją grzania z góry i dołu. Cebule kroimy w dużą kostkę. Z papryczek chilli usuwamy (…)

WIĘCEJ >

Gołąbki z kapusty włoskiej faszerowane wątróbką kaczą i gruszkami z warzywami grillowanymi

Gołąbki Kapustę należy sparzyć, czyli wyciąć głąb z kapusty i włożyć główkę do garnka z wrzącą wodą Parzyć około godzinę (…)

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl