fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jogurt kokosowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4bdb115d-8351-44c0-9a22-f56b1830433b-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jogurt kokosowy

Przygotowanie

  • Mleko wlewamy do garnuszka
  • Dodajemy żelatynę i mieszamy
  • Mleko podgrzewamy do temp około 45 stopni, czyli trochę cieplejsze niż nasza dłoń
  • Dodajemy miód
  • Dodajemy bakterie jogurtowe
  • Mieszamy
  • Przykrywamy pokrywką, a najlepiej owijamy folią spożywczą
  • Wkładamy do piekarnika, który ustawiamy na 40 stopni
  • Zostawiamy na 10 h (spokojnie, nie zużyje dużo prądu)
  • Wyjmujemy, mieszamy
  • Przelewamy w słoiki i wkładamy do lodówki 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (1500 ml)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Żelatyna w proszku (8 g)
  • Bakterie jogurtowe (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Lodówka, Piekarnik, Słoiczek

Alergeny

Histamina 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczane pieczywo czosnkowe

Czosnek obieramy i wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować Rozpuszczamy smalec (ma być płynny, ale NIE GORĄCY!) Miksujemy czosnek z smalcem na gładką masę Włączamy piekarnik i nagrzewamy do 180 st. C Kromki chleba…

WIĘCEJ >

Potrawka z chorizo

Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach Chorizo kroimy w plastry i wkładamy do misy wolnowaru wraz z włoszczyzną Dodajemy pół szklanki wody Ustawiamy wolnowar na Low (1) i wolnowarzymy przez co najmniej 5 godz….

WIĘCEJ >

Koktajl z czarnej porzeczki

Porzeczki, sałatę i mango myjemy Mango obieramy i kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy

WIĘCEJ >

Kleisty ryż z mango

Ryż należy przepłukać pod bieżącą wodą, aż woda będzie przezroczysta. Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą. Przykryć i gotować przez 20 minut, aż ryż będzie miękki. Przełożyć ryż do płaskiego naczynia i wymieszać widelcem….

WIĘCEJ >