fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kala-mniaki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca2386d27-87b8-406e-861e-89bdf5611874

Kala-mniaki

Przygotowanie

  • Kalafior gotujemy do miękkości i odcedzamy.
  • Następnie całość miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki lub dozwolonymi ziołami
  • Wykładamy do brytfanki wyłożonej papierem i posmarowanej olejem kokosowym.
  • Zapiekamy w piekarniku do czasu, aż woda wyparuje a kalafior się przyrumieni.
  • Gorące nakładamy na talerz np. łyżką lodów w kształcie kulek.

Rady dietetyka

Przeanalizuj każdy przepis pod kątem aktualnie stosowanej diety – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 kalafior (800 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • ½ pęczka natki pietruszki lub kopru lub inne dozwolone zioła (20 g)
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Garnek, Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa marchewkowa (na wywarze kostnym)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Leczo z cukinii z boczkiem i pieczarkami

Cukinię pokroić w kostkę Paprykę pokroić z paseczki Pomidory pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w paseczki lub w…

WIĘCEJ >

Mleko makowe

Przepłukany mak wrzucamy do wysokiego naczynia, zalewamy ostudzoną wodą i zostawiamy na 8 godzin, czy np. na noc. Po tym czasie mieszankę blendujemy przez kilka minut na mleko razem z wybranym słodem i przelewamy do drugiego…

WIĘCEJ >