Kala-mniaki
Kala-mniaki
Przygotowanie
- Kalafior gotujemy do miękkości i odcedzamy.
- Następnie całość miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki lub dozwolonymi ziołami
- Wykładamy do brytfanki wyłożonej papierem i posmarowanej olejem kokosowym.
- Zapiekamy w piekarniku do czasu, aż woda wyparuje a kalafior się przyrumieni.
- Gorące nakładamy na talerz np. łyżką lodów w kształcie kulek.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Kalafior (świeży) (800 g)
- Natka pietruszki (świeża) (24 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Mus czekoladowy z awokado
Obieramy i kroimy awokado oraz banana Wrzucamy do miski Dodajemy mleko, rozdrobnione daktyle, miód, opcjonalnie: karob/kakao i dowolne orzechy/pestki Wszystko blendujemy na gładki krem
WIĘCEJ >Ryba po grecku
Marchew, pietruszkę i seler obieramy Trzemy warzywa na tarce na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 4 min Dodajemy koncentrat pomidorowy i podsmażamy 3…
WIĘCEJ >Grillowana kapusta chińska
Płuczemy kapusty chińskie i osuszamy Na patelni grillowej rozgrzewamy masło ghee Umieszczamy kapusty na patelni i grillujemy 2-3 minuty z każdej strony Usmażone kapusty wykładamy na talerz i posypujemy sezamem
WIĘCEJ >