fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kala-mniaki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca2386d27-87b8-406e-861e-89bdf5611874

Kala-mniaki

Przygotowanie

  • Kalafior gotujemy do miękkości i odcedzamy.
  • Następnie całość miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki lub dozwolonymi ziołami
  • Wykładamy do brytfanki wyłożonej papierem i posmarowanej olejem kokosowym.
  • Zapiekamy w piekarniku do czasu, aż woda wyparuje a kalafior się przyrumieni.
  • Gorące nakładamy na talerz np. łyżką lodów w kształcie kulek.

Rady dietetyka

Przeanalizuj każdy przepis pod kątem aktualnie stosowanej diety – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 kalafior (800 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • ½ pęczka natki pietruszki lub kopru lub inne dozwolone zioła (20 g)
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Garnek, Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Burger z sarny z sałatą i warzywami

Mięso kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa Lekko solimy i pieprzymy, mieszamy Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony Odkładamy na 2 minuty mięso na…

WIĘCEJ >

Pasta z buraków i słonecznika

Nasiona słonecznika wsypujemy do miski i zalewamy szklanką wrzątku Przykrywamy pokrywką, lub talerzykiem i odstawiamy na 5 min Buraki obieramy i kroimy w kostkę i wkładamy do naczynia w którym będziemy blendować Cebulę obieramy i…

WIĘCEJ >

Koktajl z owoców tropikalnych z dodatkiem wątróbki

Pomarańczę obieramy i dzielimy na kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Banana obieramy i dorzucamy do blendera Dodajemy wątrobę Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund 

WIĘCEJ >

Capresse z sosem z granatów – sałatka

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół Nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę Wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >