Kanie (sowy) panierowane w kokosie na sałacie

Kanie (sowy) panierowane w kokosie na sałacie
Przygotowanie
Grzyby:
- Sowy oczyszczamy
- Jajko wybijamy do głębokiego talerza
- Solimy, pieprzymy
- Roztrzepujemy jajka widelcem lub rózgą
- W drugi głęboki talerz wsypujemy wiórki kokosowe
- Wkładamy grzyby w jajko, obracamy i przekładamy w wiórki kokosowe i obracamy
- Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem
- Smażymy grzyby po 3-4 min na średnim ogniu z obu stron
Sałatka:
- Sałatę drzemy na kawałki
- Pomidorki przekroić na połówki
- Ogórki kroimy w półksiężyce
- Awokado obieramy i kroimy w kawałki
- Cykorię dzielimy na poszczególne liście
- Wszystko wrzucamy do miski
- Polewamy oliwą, lekko solimy, pieprzymy
- Mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
Kanie (sowy) panierowane w kokosie
- Kania czubajka (świeża) (200 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Wiórki kokosowe (100 g)
- Masło klarowane ghee (45 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Sałatka
- Sałata rzymska (140 g)
- Ogórek długi (90 g)
- Pomidor koktajlowy (80 g)
- Awokado (70 g)
- Cykoria (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.