fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanie (sowy) panierowane w kokosie na sałacie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7892cdab-2861-4fe8-afb9-a8d973ca554c-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanie (sowy) panierowane w kokosie na sałacie

Przygotowanie

Grzyby:

  • Sowy oczyszczamy
  • Jajko wybijamy do głębokiego talerza
  • Solimy, pieprzymy
  • Roztrzepujemy jajka widelcem lub rózgą
  • W drugi głęboki talerz wsypujemy wiórki kokosowe
  • Wkładamy grzyby w jajko, obracamy i przekładamy w wiórki kokosowe i obracamy
  • Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem
  • Smażymy grzyby po 3-4 min na średnim ogniu z obu stron

Sałatka:

  • Sałatę drzemy na kawałki
  • Pomidorki przekroić na połówki
  • Ogórki kroimy w półksiężyce
  • Awokado obieramy i kroimy w kawałki
  • Cykorię dzielimy na poszczególne liście
  • Wszystko wrzucamy do miski
  • Polewamy oliwą, lekko solimy, pieprzymy
  • Mieszamy 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 15
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Kanie (sowy) panierowane w kokosie

  • Kania sowa (świeża) (200 g)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Wiórki kokosowe (100 g)
  • Masło klarowane ghee (45 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Sałatka

  • Sałata rzymska (140 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Awokado (70 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczeń z karkówki w rozmarynie z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków

Włączamy piekarnik na 180 stopni 1 cebulę i czosnek obrać i pokroić na 4 części Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w plastry Karkówkę posolić i popieprzyć Na patelni (najlepiej z metalową rączką) rozgrzewamy łyżkę…

WIĘCEJ >

Kanapki z chleba gryczanego z ogórkiem i sałatą

Chleb smarujemy masłem Na kromki kładziemy sałatę Ogórki kroimy w plasterki i układamy na kanapkach

WIĘCEJ >

Grasica cielęca z kurkami i młodymi ziemniakami i sałatką

Grasica z kurkami: Przygotowujemy garnek do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) bananowo – daktylowy

Obieramy banana, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Sprawdzamy czy w daktylach nie ma pestek i dodajemy do blendara Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Miksujemy 15 sek.

WIĘCEJ >