fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanie (sowy) panierowane w kokosie na sałacie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7892cdab-2861-4fe8-afb9-a8d973ca554c-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanie (sowy) panierowane w kokosie na sałacie

Przygotowanie

Grzyby:

  • Sowy oczyszczamy
  • Jajko wybijamy do głębokiego talerza
  • Solimy, pieprzymy
  • Roztrzepujemy jajka widelcem lub rózgą
  • W drugi głęboki talerz wsypujemy wiórki kokosowe
  • Wkładamy grzyby w jajko, obracamy i przekładamy w wiórki kokosowe i obracamy
  • Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem
  • Smażymy grzyby po 3-4 min na średnim ogniu z obu stron

Sałatka:

  • Sałatę drzemy na kawałki
  • Pomidorki przekroić na połówki
  • Ogórki kroimy w półksiężyce
  • Awokado obieramy i kroimy w kawałki
  • Cykorię dzielimy na poszczególne liście
  • Wszystko wrzucamy do miski
  • Polewamy oliwą, lekko solimy, pieprzymy
  • Mieszamy 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 15
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Kanie (sowy) panierowane w kokosie

  • Kania sowa (świeża) (200 g)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Wiórki kokosowe (100 g)
  • Masło klarowane ghee (45 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Sałatka

  • Sałata rzymska (140 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Awokado (70 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka morska z wędzonym łososiem

Wodorosty przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, układamy je na talerzu Pomidorki kroimy na pół Awokado obieramy i kroimy w kostkę Oliwki, pomidorki i awokado kładziemy na sałatę Na wierzchu kładziemy kawałki łososia Solimy i pieprzymy…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z jarmużem

Naleśniki Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Morele

Morele umyć i zjeść

WIĘCEJ >

Paprykarz domowy

Ryż gotujemy około 10 – 12 minut Warzywa trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu Gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, ryż oraz paprykę i sól Wszystko przez chwilę dusimy, żeby smaki się wymieszały

WIĘCEJ >