fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanie (sowy) panierowane w kokosie na sałacie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7892cdab-2861-4fe8-afb9-a8d973ca554c-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kanie (sowy) panierowane w kokosie na sałacie

Przygotowanie

Grzyby:

  • Sowy oczyszczamy
  • Jajko wybijamy do głębokiego talerza
  • Solimy, pieprzymy
  • Roztrzepujemy jajka widelcem lub rózgą
  • W drugi głęboki talerz wsypujemy wiórki kokosowe
  • Wkładamy grzyby w jajko, obracamy i przekładamy w wiórki kokosowe i obracamy
  • Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem
  • Smażymy grzyby po 3-4 min na średnim ogniu z obu stron

Sałatka:

  • Sałatę drzemy na kawałki
  • Pomidorki przekroić na połówki
  • Ogórki kroimy w półksiężyce
  • Awokado obieramy i kroimy w kawałki
  • Cykorię dzielimy na poszczególne liście
  • Wszystko wrzucamy do miski
  • Polewamy oliwą, lekko solimy, pieprzymy
  • Mieszamy 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 15
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

Kanie (sowy) panierowane w kokosie

  • Kania czubajka (świeża) (200 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Wiórki kokosowe (100 g)
  • Masło klarowane ghee (45 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Sałatka

  • Sałata rzymska (140 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Awokado (70 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Dorsz w mleku kokosowym

Filety z dorsza solimy i pieprzymy Rozgrzewamy olej na patelni i krótko smażymy filety Ubijamy w misce mleko kokosowe, curry i kurkumę. Wlewamy na patelnię z dorszem, przykrywamy i dusimy 5 minut Obracamy filety i…

WIĘCEJ >

Ratatouille

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C Myjemy warzywa i kroimy w plasterki Do naczynia żaroodpornego wlewamy passate pomidorową Na passacie układamy naprzemiennie plasterki warzyw, tak aby zachodziły na siebie spiralnie Całość posypujemy solą, tymiankiem, oregano i kropimy…

WIĘCEJ >

Pieczony, ziołowy boczek

Boczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C i pieczemy boczek przez około 35 minut W międzyczasie robimy sałatkę….

WIĘCEJ >

Pieczywo czosnkowe

Czosnek obieramy i siekamy Na patelni rozpuszczamy tłuszcz (powinien być płynny, ale nie gorący) Dodajemy czosnek i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia…

WIĘCEJ >