fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowy chleb bananowo-orzechowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb5555409-5964-47ee-b9bb-1bb1edd6af7e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowy chleb bananowo-orzechowy

Przygotowanie

  • Banana obieramy, rozgniatamy widelcem i wrzucamy do miski
  • Do miski wybijamy jaja, dolewamy mleko, dodajemy cukier, ekstrakt i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona i sól) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem przesiewamy przez sitko do miski z masą i całość ponownie dokładnie miksujemy
  • Orzechy drobno siekamy i dodajemy do miski z masą
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy przelewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.
  • Po tym czasie wyciągamy chleb z foremki i kładziemy na kratkę, aby ostygł

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chlebów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (408 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Banan (120 g)
  • Mąka kokosowa (100 g)
  • Cukier trzcinowy (75 g)
  • Orzech włoski (50 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Wanilia – ekstrakt (2 g)
  • Wanilia – laska (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Meksykański chleb kukurydziany z mąki kokosowej

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier i przyprawy (…)

WIĘCEJ >

Wiejski chleb z kminkiem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę wykładamy papierem do pieczenia i lekko smarujemy tłuszczem Do miski przesiewamy mąkę, (…)

WIĘCEJ >

Chleb hawajski

Orzechy grubo siekamy Ananasa odcedzamy z zalewy i kroimy owoce w grube kawałki Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do (…)

WIĘCEJ >

Chleb gryczano-jaglany

Obie kasze dokładnie wypłukać na sicie jaglaną najlepiej zalać na chwilę wrzątkiem. Kasze przełożyć do miski i zalać wodą tak, (…)

WIĘCEJ >

Chleb dyniowy

W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W oddzielnej misce połączyć jaja z miodem i dyniowym purée, a następnie dodać składniki (…)

WIĘCEJ >