fbpx
logo
Szukaj
open close

Kotlety cielęce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd2a1aa5d-7913-4030-8b80-9b59ed429c37
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kotlety cielęce

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Marchew obieramy i kroimy w kostkę
  • Seler kroimy na kawałki
  • Mięso kroimy w plastry (ilość plastrów taka jak ilość porcji)
  • W rondlu rozgrzewamy połowę tłuszczu
  • Wrzucamy warzywa oraz przyprawy (liść laurowy) i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy pomidory, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez ok. 5-7 minut
  • Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 3-5 minut z każdej strony (do momentu, aż lekko zbrązowieję)
  • Następnie przenosimy mięso na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu
  • Mięso wkładamy do rondla z warzywami i dusimy pod przykryciem przez ok. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.

Opcjonalnie możesz dodać pieczarki.

Danie możesz podawać z gniecionymi ziemniakami.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cielęcina udziec (960 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Bulion mięsny (300 ml)
  • Marchew (100 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ryż z kurczakiem w sosie pomidorowym

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony (na lekko złotawy kolor) Cebulę obieramy i drobno siekamy Mięso przenosimy na talerz…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – myszki

Z chleba wycinamy kółka (w jednym kółku robimy dziurę przypominającą otwartą buzię) Marchew obieramy i część kroimy na plastry, a część ścieramy na drobnych oczkach tarki Z sera wycinamy kółka Ogórka kroimy na kawałki tworząc…

WIĘCEJ >

Śliwki pod pierzynką

Śliwki kroimy na ćwiartki (pestki usuwamy) i przenosimy do misek Na wierzch nakładamy śmietanę

WIĘCEJ >

Sadzone jajo na ryżu z warzywami

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu) Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty, a następnie odcedzamy Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >